Catalunya Diari

La Policia Nacional compra «d'urgència» 100.000 pilotes de goma per actuar a Catalunya

El CNP reforça la seva capacitat per actuar després que s'hagi allargat el desplegament fins al Nadal

Antiavalots de la Policia Nacional
La Policia Nacional han esgotat gairebé totes les pilotes de goma durant els aldarulls. | ACN

Un cop confirmat que el desplegament s'allargarà fins el Nadal, la Policia Nacional ha aprovat, en un tràmit d'urgència, comprar 100.000 pilotes de goma pels antiavalots presents a Catalunya d'ençà que es va publicar la sentència pel procés. 

Els membres de Unitats d'Intervenció Policial (UIP) comptaran concretament amb 99.960 bales noves, segons confirmaven els sindicats a la  Comissió de Seguretat i Salut Laboral Policial. A aquestes s'afegiran 23.769 pots de fum i 183.600 cartutxos amb pólvora per poder llençar les pilotes

Després d'un primer reforç de material de seguretat, també comptaran amb noves proteccions entre les que es troben 960 escuts, 360 cascos, a més de 1.190 unitats de proteccions de braç, cama, armilles anti-trauma i guants anti-tall, respectivament. 

No repetir els problemes de fa un mes

L'intenció del cos policial estatal es que no es repeteixin les imatges durant els aldarulls a Barcelona, sobretot com els del 18 d'octubre a plaça d'Urquinaona. Aquell dia, els policies van haver de disparar en tantes ocasions que faltava material i es va poder veure als agents recollint les pilotes per reutilitzar-les. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari