Catalunya Diari

Pinten amb llaços grocs l'estàtua de Cervantes a Lleida

Hores més tard una brigada municipal va netejar la imatge de l'escriptor

L'estàtua de Miguel de Cervantes de Lleida, ubicada a la plaça amb el mateix nom de l'escriptor, va aparèixer divendres passat pintada amb llaços grocs. Una brigada municipal, en assabentar-se de la bretolada, va netejar la figura en poques hores i ja torna a lluir com sempre.

Les xarxes socials s'han fet ressò de la imatge i en, alguns casos, fins i tot recomanen l'ingrés en un centre psiquiàtric de les persones autores dels fets.

Un grup d'encaputxats retira llaços grocs i símbols independentistes a Corbins

Un grup de persones encaputxades va arrencar i s'ha endut la setmana passada llaços grocs, estelades, així com cartells i pancartes independentistes i de suport als polítics empresonats que es trobaven penjats a l'exterior de diferents instal·lacions municipals i en espais públics del municipi de Corbins (Segrià), segons han explicat fonts municipals. A través d'un comunicat, l'Ajuntament de Corbins ha expressat el seu rebuig cap a aquest tipus d'actes «vandàlics» i ha anunciat que denunciarà els fets davant els Mossos d'Esquadra.

Arrenquen els 4 senyals de 'Pareu' i desenes d'estelades de Torrelameu

Un grup d'entre dotze i setze persones van arrencar la setmana passada els quatre senyals de trànsit de 'Pareu' de Torrelameu, a més del panell que indicava que aquest poble de la Noguera és 'Municipi de la República Catalana', així com fins a 120 estelades que decoraven la localitat amb motiu de la darrera del Freedom Festival celebrat a mitjans de març. 

Segons va explicar l'alcalde de Torrelameu a LleidaDiari.cat l'endemà dels fets, Carles Comes (ERC), els autors dels fets també van causar diversos desperfectes en les plaques de l'Oriol Junqueras i dels polítics exiliats a l'estranger i van esquitxar la placa de Quim Forn. Per la seva part, també van causar danys a la façana del consistori i van trencar entre vuit i dotze sirgues que, entre altres funcions, tenien la d'aguantar les llums de les festes de Nadal.

Els Mossos van poder identificar als autors

Des de l'ajuntament han presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra, els quals, van identificar la mateixa nit els autors dels fets que, segons Comes, venien de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'alcalde de Torrelameu ha explicat que van ser uns veïns qui van alertar-lo del que estava succeint la passada matinada i que, en veure els fets, van avisar ràpidament a la policia catalana. Va ser llavors quan van poder identificar el grup de persones.

Els senyals de 'Stop' de Torrelameu (Noguera) van començar a desaparèixer a principis de març i van ser substituïts per uns altres on hi posa 'Pareu'. Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya que ha consistit a patentar el canvi d'idioma d'aquest rètol que obliga a aturar als conductors a través del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.


Comentaris

envia el comentari