Catalunya Diari

Una plaga de mosquits envaeix l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí

Els boxs d’urgències es tant plens d’aquests insectes i els responsables del centre asseguren que ja han pres mesures

Imatge de l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí
Imatge de l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí | CEDIDA

L'arribada de la primavera i la calor comporta també l'arribada dels mosquits. Aquests insectes ja es poden començar a trobar pels carrers i per les nostres cases, però també en llocs menys habituals com als boxs d'urgències d'un hospital. Això és el que està passant a l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, que des de fa uns dies ha estat envaït per una plaga de mosquits.

Vicente, un home que va acompanyar als seus pares fins al centre hospitalari, ha explicat a TV3 com va ser el moment en què va entrar al box i es va endur la desagradable sorpresa: «Molts mosquits per tot arreu, als endolls, a les connexions d'aire, a sobre de ma mare, a la làmpada. A mi me'n van picar dos o tres. Jo vaig tenir més sort, i a ma mare sí, la van picar força», explica, abans d'assegurar que en l'hora i mitja que van ser dins en va arribar a matar una desena i a contar-ne uns 30 més.

L'hospital ja ha pres mesures

Els responsables del centre reconeixen que tenen un problema greu i asseguren que ja han començat a prendre mesures per tal de trobar una solució. Segons expliquen, es tracta d'una plaga que està localitzada majoritàriament a la zona d'urgències, tot i que també hi ha en alguns passadissos.

L'hospital ha començat a prendre mesures higièniques i de control de plagues, a més de revisar l'estructura de l'edifici per tal d'identificar-ne el focus d'origen, ja que aquest no és el primer cop que aquest centre hospitalari viu una situació d'aquestes característiques.

Un dels hospitals afectats pel brot de sarna

L'Hospital Moisès Broggi va ser un dels centres afectats pels diferents brots de sarna que es van detectar a Catalunya a principis d'aquest 2018. En concret, a l'hospital santjoanenc van resultar afectats quatre treballadors.


Comentaris

envia el comentari