Catalunya Diari

La Guàrdia Civil alerta d'una estafa als caixers automàtics i recomana no marxar «mai, si l'operació no és correcta»

Ho han anunciat a través de les xarxes socials
Los peligros que tienes que tener en cuenta al sacar dinero del cajero automático
Imatge d'arxiu d'un caixer automàtic. | One Hacker

La Guàrdia Civil ha alertat aquest dimecres, 18 d'abril, d'una estafa bastant habitual a través del seu compte oficial de Twitter en què adverteix dels perills que et pots trobar quan vas a treure diners a un caixer automàtic. 

 

«Cura amb els 'dolents' que t'aguaiten quan vas a treure diners d'un caixer. Si la teva operació NO és correcta. MAI, repetim MAI, te'n vagis», han compartit la Guàrdia Civil a les xarxes. 

 

Un consell al costat del qual publiquen una imatge d'una de les possibles manipulacions que hi poden haver en un caixer automàtic perquè retingui, en lloc d'expulsar, els bitllets de la persona que acudeix a treure diners. D'aquesta manera, el client creu que ha estat un error i marxa, i així, després el lladre recull els diners del caixer, que no han sortit de la màquina però sí s'ha retirat del compte de la persona.

 

 

L'estafa del 'llaç libanès'

En aquest sentit, cal recordar que fa poc la Guàrdia Civil va alertar estafa similar. Es tractava de l'estafa del 'llaç libanès', una pràctica molt habitual als caixers automàtics de tot l'estat espanyol. 

 

Aquesta estafa consistia a col·locar una barra de cola a la ranura d'extracció dels bitllets d'algun caixer. Així doncs, quan una persona anava al caixer per treure diners de la màquina, aquesta no expulsa els bitllets, sinó que es queden enganxats a la barra. 

 

D'aquesta manera, la víctima no s'adona del que està passant i creu que hi ha hagut algun tipus de problema mecànic. Així doncs, el més possible és que decideixi marxar del caixer, un fet que la Guàrdia Civil ja ha advertit que no s'ha de fer. 

 

A més, quan es va alertar sobre aquesta estafa, el cos policial ja va advertir que, per evitar caure en l'estafa és necessari revisar tant com es pugui el caixer abans de treure diners, especialment la part de la ranura per on han de sortir els bitllets. També és molt important tenir molt controlats els comptes en cas que de ser víctimes d'aquest tipus d'estafes. 

 

Cajero
L'estafa del 'llaç libanès', una estafa molt habitual als caixers automàtics. | Cedida

 Comentaris

envia el comentari