Catalunya Diari

La policia busca Albert Caballé Ortín, un atractiu gigoló català que ja ha estafat més de 20 persones

El presumpte estafador es posava en contacte amb les seves víctimes a través de les xarxes socials, i les manipulava com volia

Imatge d'arxiu d'Albert Caballé Ortín
Imatge d'arxiu d'Albert Caballé Ortín | Instagram (@chatarras_palace)

A primera vista, la seva imatge aconsegueix enganyar amb facilitat. És alt, atractiu i molt simpàtic, el que podríem dir un autèntic seductor. Es tracta d'Albert Caballé Ortín, un home de 36 anys amb tres ordres de detenció dictades en contra seva per jutjats de Barcelona, Pamplona i la ciutat francesa de Baiona. L'últim que se sap sobre ell és que es feia passar per un fill del doctor Planas, de la coneguda clínica barcelonesa de cirurgia estètica amb el mateix nom. 

Un seductor amb 23 víctimes

La seva història podria ser la d'un veritable 'Don Juan' dels nostres dies, si no fos perquè, segons la policia, Caballé és un estafador, que gràcies a la seva excel·lent presència física, i la seva facilitat per comunicar, ha aconseguit enganyar més de 20 persones. Amb un gran domini de les xarxes socials, Albert menteix a les seves víctimes i les acaba seduint amb les seves històries, fins que aconsegueix que elles posin béns o immobles al seu nom, o que directament li donin diners. 

Primer de tot, Caballé busca les seves víctimes a les xarxes socials i, quan troba una persona vulnerable, es posa ràpidament en contacte amb un missatge o proposta d'amistat. Tot això amb una identitat falsa, ja que sempre assegura ser un home d'èxit, i amb un nivell econòmic que ja ens agradaria a molts. 

Després d'aquesta primera fase, arriba l'engany, en el qual han caigut ja més de 23 persones de tot el país, la major part dones. Les seves víctimes han decidit moure fitxa, i presentar una denúncia conjunta davant l'empresa onBranding, especialitzada en reputació en línia i vigilància i seguretat virtual. És aquesta empresa la que, amb ajuda de la policia, es dedica a perseguir estafadors com Albert.

Imatge que Caballé ha utilitzat a les xarxes socials
Imatge que Caballé ha utilitzat a les xarxes socials | Xarxes socials

 

Aconseguir manipular les seves víctimes com volia

Per increïble que soni, aquest atractiu gigoló català ha aconseguit que les seves víctimes posin al seu nom des de bicicletes i telèfons mòbils, fins a cotxes. Segons informa 'Crónica Global', posteriorment l'home publicava anuncis a aplicacions com Wallapop, i venia les pertinences de les seves víctimes. 

Per exemple, va posar a la venda un cotxe per 60.000 euros que una víctima li havia cedit, o una bicicleta per la qual demanava 800 euros. A més, també utilitzava les targetes de crèdit de les seves víctimes per buidar els seus comptes corrents. 

La policia destaca, sobretot, la seva capacitat per enganyar les seves víctimes que. De fet, per evitar problemes legals, l'home feia que les seves víctimes firmessin uns suposats contractes de devolució dels objectes, perquè tot sembli un simple préstec. És per això que les demandes acabaven sent tramitades per la via civil, no penal. Ara bé, ni la policia ni els jutges han acabat caient en la seva trampa, i acusen Albert d'estafa. 


Comentaris

envia el comentari