Catalunya Diari

La Policia Local de Tàrrega denuncia dos homes per presumptes delictes de falsedat documental

Els agents intensifiquen els controls dels llocs d'estacionament reservats per a persones amb mobilitat reduïda

La Policia Local de Tàrregava denunciar el passat divendres 9 de juliol a dos homes per presumptes delictes de falsificació de document públic personal i intransferible i a més a més, i també per l'ús inadequat de targetes per a persones amb discapacitat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A primera hora del matí, una dotació va observar que hi havia un turisme estacionat en una plaça d'ús exclusiu per a persones amb mobilitat reduïda tenia visible una targeta de minusvàlid que semblava ser una fotocòpia. Pocs minuts després es va presentar el conductor del vehicle, el qual estava realitzant compres en un comerç proper, i els agents van procedir a comprovar l'estat exacte de la targeta, que al final va resultar ser, efectivament, una fotocòpia en color d'una targeta emesa per l'Ajuntament de Barcelona

Imatge de la policia local de Tàrrega
La Policia Local de Tàrrega denuncia dos homes per presumptes delictes de falsedat documental | LleidaDiari.cat

Denúncies per l'ús incorrecte

Els agents van denunciar al conductor per estacionar en una zona reservada per a persones amb discapacitat i van informar-lo de què s'instruïen diligències penals adreçades al Jutjat d'Instrucció de Cervera per un presumpte delicte de falsificació de document públic.

Posteriorment, cap al migdia d'aquest divendres, la Policia Local va detectar per segon cop, a un altre vehicle estacionat en una plaça per a persones amb mobilitat reduïda i que també exhibia una targeta de minusvàlid, aquesta, però, caducada des de feia un any.

Els agents van esperar al lloc on estava aparcat el cotxe, fins a l'arribada del conductor del turisme. Un cop identificat, la policia va poder comprovar que la titularitat de la targeta emesa per l'Ajuntament de Tàrrega, a més d'estar caducada, corresponia a un veí difunt l'any 2017. A banda de denunciar el conductor per l'ús incorrecte de la targeta, s'han instruït novament diligències adreçades al Jutjat per un altre presumpte delicte de falsificació de document públic.

Val a recordar que el Codi Penal castiga tant la falsificació de qualsevol document públic com l'ús fraudulent dels documents personals i intransferibles. La Policia Local de Tàrrega ha intensificat durant les últimes setmanes el control de les zones d'estacionament reservades a persones amb mobilitat reduïda, ja que s'ha detectat un augment del seu ús irregular per part de conductors.


Comentaris

envia el comentari