Catalunya Diari

Pompièrs-Emergéncies contenen un abocament de gasoil al riu Garona, a la Val d'Aran

Efectius i treballadors de les depuradores i Endesa han treballat per a limitar l'impacte de l'abocament al riu

Imatge de les actuacions dels Bombers al riu Garona
https://lleidadiari.cat/tags/vall-daran | LleidaDiari.cat

Un establiment hoteler del poble d'Arties, a la Val d'Aran, ha abocat, de forma accidental, gasoil als col·lectors del desguàs, causant un abocament al riu Garona.

A causa d'aquest accident, des de les 09.00 d'aquest passat diumenge es retenen a la depuradora d'Arties entre 10.000 de 20.000 litres de gasoil, segons han calculat els tècnics de la depuradora. Pompièrs-Emergéncies, que ha destinat una dotació de 10 efectius i 5 vehicles a aquesta emergència, ha realitzat el transvasament de tot aquest producte contaminant en recipients facilitats per les empreses Barba i Hormaran S.A, perquè després una empresa especialitzada pugui processar-lo correctament.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

També s'han advertit a les autoritats franceses

Per a netejar per complet l'aigua afectada, aquesta s'ha desviat des de Bossòst a través d'un canal a la presa de Torán on s'ha retingut el gasoil i, gràcies a una embarcació facilitada per Deportur, s'han retirat tots els residus. També s'han advertit a les autoritats franceses, tot i que l'abocament no ha arribat a les aigües del país veí. El govern del Conselh Generau d'Aran vol agrair l'esforç de Pompièrs-Emergéncies i dels treballadors de les depuradores i d'Endesa, així com la col·laboració de les empreses Barba, Hormaran i Deportur. Els Mòssos d'Esquadra han obert diligències per a investigar els fets.


Comentaris

envia el comentari