Catalunya Diari

Precinten una passarel·la del congost de Mont-rebei davant el cas omís dels turistes

Les autoritats locals van fer la petició

Imatge de la passarel·la precintada
Imatge de la passarel·la precintada | Agents Rurals

Els Agents Rurals han hagut de precintar la passarel·la del Congost del Seguer, que uneix la part catalana i aragonesa del Congost De Mont-rebei, que continua tancada per risc estructural, després que els turistes segueixin passant malgrat l'advertència.

Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, la petició l'han fet les autoritats locals i, per evitar mals majors, Protecció Civil i els Agents Rurals han reforçat la senyalització de prohibició.

Problemes per una esllavissada aquest estiu al congost

L'Ajuntament d'Àger, a petició del centre superior de coordinació i informació de l'estructura de protecció civil de Catalunya (CECAT), va decidir el passat mes de juliol aturar totes les activitats nàutiques al Congost de Mont-rebei, després de l'esllavissada que va tenir lloc i que va tenir tancat un dels accessos per la part del Pallars Jussà.

Les empreses de lloguer de caiac i de vaixell turístic han haver d'evitar el pas pel Congost fins que es va determinar el risc de nous despreniments. Els serveis d'emergència van rebre l'alerta pels volts de les cinc de la tarda i si ve no hi havia constància de danys personals l'accés es va haver de tancar al pas de vianants a l'espera que els geòlegs fessin una valoració de la situació. L'allau va tenir lloc a pocs metres d'una de les passarel·les en direcció al congost i van ser treballadors de la Fundació Catalunya La Pedrera, que gestionen el pàrquing de Sant Esteve de la Sarga, els qui van alertar del despreniment.

El Congost de Mont-rebei és un dels espais naturals que rep més visitants del Pirineu pel seu elevat valor paisatgístic i natural. Després d'una primavera molt plujosa les esllavissades de roques i terra han estat especialment freqüents en aquest punt del territori amb la més destacada a la carretera de Castell de Mur, on van morir dues persones atrapades al seu vehicle. 

  

En aquell moment es van desplaçar fins al lloc dels fets vuit dotacions de la policia catalana i una unitat de muntanya d'aquest cos policial, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, més un helicòpter amb especialistes de muntanya (GRAE), una unitat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i un geòleg de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. 


Comentaris

envia el comentari