Catalunya Diari

Preocupació en el flanc oest de l'incendi d'Artesa de Segre

L'elevada temperatura i la tempesta seca prevista per a la tarda manté en alerta els efectius d'extinció

Els Bombers treballen per acotar el perímetre d'unes 1.300 hectàrees en l'incendi que crema des d'aquest dimecres a Artesa de Segre, a la comarca de la Noguera. Els Agents Rurals situen en 940 les hectàrees afectades. El flanc oest segueix sent el que més preocupa i on se centren els esforços per impedir que el foc avanci cap al massís de Sant Mamet, ja que aleshores el potencial de l'incendi seria molt més gran.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

De totes maneres, els Bombers estan en alerta per la temperatura extrema i la tempesta seca que s'esperava per a la tarda, ja que en cas que anés acompanyada de vent, podria fer canviar la direcció del foc i fer revifar zones on està controlat. Des del Govern han fet una crida perquè més pagesos s'afegeixin a llaurar terres per crear tallafocs. 

 

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha explicat en la compareixença del migdia que el flanc est, entre Baldomar i Clua, està controlat; al flanc nord han estat treballant sis tractors fent tallafocs; al flanc sud, el Segre i la carretera han impedit l'avanç del foc, mentre que els treballs se centren sobretot al flanc oest, on hi ha la part més oberta. En aquest sentit, els equips d'extinció treballen per perimetrar-lo i evitar que salti cap a Sant Mamet. Solé ha insistit a fer una crida a pagesos de la zona perquè se sumin als treballs per llaurar zones perquè no hi pugui passar el foc. El cap d'intervenció dels Bombers en l'incendi, Jordi Martín, ha indicat que l'incendi «no evoluciona de manera gran respecte a primera hora del matí. Tot i això, ha explicat que hi hagut alguna revifada puntual cap a la zona d'Alòs de Balaguer que amenaça cap a Sant Mamet a la zona de Clua».

 

 

Durant el migdia treballaven a l'incendi 20 mitjans terrestres i 4 aeris dels Bombers de la Generalitat, a més d'una unitat amb una cinquantena d'efectius de l'Unitat Militar d'Emergències (EME) de l'Exèrcit. En aquest sentit, Martín ha remarcat que el fet que hi hagi simultaneïtat d'incendis arreu del país ha obligat a distribuir els mitjans entre tots ells. Tot i això, ha dit que «tenen recursos per mantenir el perímetre estable».


Comentaris

envia el comentari