Catalunya Diari

Presó per a 3 veïns de Lleida acusats de cometre robatoris a Terol

Entraven de nit i fent ús de la força en establiments públics, com ara ajuntaments, piscines i farmàcies

El jutjat d'instrucció 1 d'Alcanyís (Terol) ha ordenat presó provisional per a tres homes de nacionalitat romanesa, marroquí i espanyola, de mitjana edat i veïns de Lleida, acusats d'haver comès 24 robatoris en dos mesos a la comarca del Matarranya, a Terol. L'operació anomenada Viaverda es va iniciar el mes de setembre, quan la Guardia Civil detecta un increment de robatoris amb força en aquesta comarca de Terol. Segons aquest cos policial, els detinguts, es desplaçaven regularment des de Lleida fins a aquesta comarca i entraven fent ús de la força en establiments públics, com ara ajuntaments, piscines i farmàcies. Ho feien de nit i causant una alarma social important entre la població.

La Guàrdia Civil va iniciar al setembre un dispositiu de vigilància a la zona de Terol afectada i va aconseguir detenir una persona a finals d'octubre. Llavors, esbrinen que es tracta d'un grup organitzat amb base a Lleida, i la investigació es trasllada a aquesta demarcació. Aquí, detenen dues persones més el 22 de novembre, n'identifiquen una altra i recuperen un vehicle robat a Mazaleón (Terol) que els lladres haurien utilitzat per fugir. Registren també el magatzem d'un dels detinguts.

Segons la Guàrdia Civil, els lladres actuaven trencant els accessos i robant petites quantitats de diners, eines, productes cosmètics i d'alimentació. Durant un temps, haurien venut aquests productes en un petit comerç regentat per un dels detinguts. A més dels tres detinguts que han ingressat a la presó, una altra persona resident a Lleida està investigada per aquests fets.

 

Altres detinguts per robatoris a Lleida

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 31 i 18 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, acusats de ser els autors de quatre delictes de robatori amb força al Baix Segre. Concretament, se'ls acusa de dos furts a Aitona, dos més a Seròs i una temptativa de robatori a Soses. Tots ells, registrats en magatzems agrícoles i casetes de reg a principis del mes de novembre. Després de diverses indagacions i d'estudiar les denúncies interposades, la policia catalana va adonar-se que alguns pagesos coincidien amb les dades que donaven de la matrícula i la descripció dels ocupants de la furgoneta sospitosa que havien vist en diversos punts de la zona del Baix Segre. A més, tots ells coincidien amb la manera de produir-se. En tots els casos, els detinguts trencaven el pany i la porta de l'equipament per robar després bateries, ferros i eines agrícoles.


Comentaris

envia el comentari