Catalunya Diari

Quatre anys de presó per robar en domicilis de Lleida escalant per la façana

L'acusat ja havia estat condemnat pels jutjats de Valladolid, Segovia i Saragossa anteriorment, sempre per robatoris amb força

Imatge d'arxiu | Cedida

Un home d'uns 40 anys i nacionalitat búlgara, S. B., ha acceptat aquest dimecres quatre anys i un dia de presó per entrar a robar en dos domicilis de Lleida, escalant per la façana. Ha evitat així el judici que s'havia de celebrar a l'Audiència de Lleida i ha aconseguit un acord entre les parts per rebaixar considerablement els dotze anys de presó que demanava inicialment la fiscalia.

Això ha estat possible gràcies al fet que s'han considerat els fets com un delicte de robatori amb força continuat, en comptes de dos robatoris amb força. L'acusat ja havia estat condemnat pels jutjats de Valladolid, Segovia i Saragossa anteriorment, sempre per robatoris amb força. També té una condemna del jutjat de Lleida del maig de 2016 per un robatori amb força comès el juliol de 2015.

 

Es troba a la presó de manera provisional des de fa un any

L'acusat, que es troba a la presó de manera provisional des de fa un any pels dos últims robatoris que s'havien de jutjar aquest dimecres, ha reconegut els fets i ha acceptat una pena de 4 anys i 1 dia de presó per un delicte continuat de robatori amb força en casa habitada. En concret se l'acusava de dos robatoris. En el primer, el 26 de setembre de 2018, va pujar per la canalització del gas situada al costat d'un edifici de la ciutat de Lleida, ajudant-se amb els cables elèctrics de la paret, per arribar al primer pis. Un cop a la terrassa va entrar per una finestra després de trencar la mosquitera i es va endur dos moneders, un amb quinze euros, un mòbil i un rellotge.

En el segon, el 29 de setembre de 2018, va escalar per una canonada fins a arribar a la terrassa del primer pis i des d'allà va pujar al segon. Un cop a la terrassa, va entrar dins del segon pis i es va endur un moneder. En els dos casos es va endur objectes de poc valor pels quals els propietaris no han reclamat.

Una pràctica molt estesa a Lleida

El passat  mes de gener, una patrulla de la Guàrdia Urbana es va dirigir al carrer Parc de Lleida en rebre un avís d’un ciutadà que observava un home escalant per la façana de l’immoble per accedir al balcó del segon pis i escolta forts cops. Els agents en arribar al lloc observen un individu que es troba a la part posterior de l’immoble en una terrassa del segon pis i que està intentant accedir al tercer pis, moment en què els agents el van fer baixar i el van identificar a S.D., de 41 anys, nascut a Mali i sense domicili conegut, que va manifestar de forma voluntària que va entrar als pisos per robar coure.

Els agents van fer inspecció ocular dels pisos comprovant que la porta del primer pis aquesta forçada i un vidre d’accés a la cuina trencat. Davant els fets, els agents el van detenir com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força, iniciant seguidament les diligències judicials. Així mateix, es van fer les gestions per localitzar els propietaris dels pisos informant-los dels fets succeïts.


Comentaris

envia el comentari