Catalunya Diari

Juana Rivas, condemnada a cinc anys de presó

Un jutjat de Granada l'ha condemnat per dos delictes de sostracció de menors

Juana Rivas, en una imatge d'arxiu
Juana Rivas, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Juana Rivas, la mare que va fugir amb els seus dos fills en negar-se a entregar-los al seu pare, ha estat condemnada a cinc anys de presó per un jutjat de Granada, com a autora de dos delictes de sostracció de menors. A més, també ha estat condemnada a ser privada de la pàtria potestat dels nens durant un període de sis anys i a indemnitzar el seu ex amb 30.000 euros.

Aquesta sentència arriba després que el passat estiu s'emportés els seus fills, mantenint-se durant un mes en parador desconegut, incomplint d'aquesta forma les resolucions judicials que l'obligaven a entregar els nens, de dotze i quatre anys, al seu pare. Ella acusava el seu ex, l'italià Francesco Arcuri, de maltractaments, motiu pel qual es negava a deixar que els petits es quedessin amb ell tot i que ho havia de fer per llei.

Juana Rivas assegura que volia protegir els seus fills

Segons la sentència, datada del dia 18 de juliol, quan va tenir lloc el judici contra la mare dels nens, ella va afirmar que tot el que va fer va ser per «escapar del maltractament» de la seva exparella. De fet, va explicar que va marxar d'Itàlia amb els seus dos fills perquè «no volia viure més» sota «les tortures» de Francesco Arcuri.

Després, segons diu, no va entregar els nens a la seva exparella, tot i ser conscient que ho havia de fer per ordre judicial, perquè la seva intenció era protegir-los. Ara, les seves decisions la portaran a presó tot i haver tingut sempre el suport de l'opinió pública.

Va fer una carta criticant la forma d'aplicar les lleis a Espanya

Juana Rivas va enviar, fa poc, una carta als mitjans de comunicació exposant la seva opinió sobre el seu cas i, principalment, queixant-se de les formes d'aplicar i entendre les lleis. «El problema, el gravíssim problema és l'aplicació d'aquestes lleis», escrivia. Aquestes paraules les va escriure en conèixer que s'enfrontava a una condemna de cinc anys de presó, cosa que ara s'ha confirmat.

Llavors va parlar de sentit comú, demanant que s'utilitzés en el seu cas. Rivas explicava que, des de la seva opinió, l'aplicació que s'estava fent de les lleis no estava respectant la realitat diària d'una persona que ha estat víctima de violència de gènere.


Comentaris

envia el comentari