Catalunya Diari

Un intern cala foc en una cel·la de la presó de Lleida i acaba a l'hospital

Els funcionaris han hagut d'extingir l'incendi al departament de règim tancat

Nou incident al Centre Penitenciari de Ponent. Un intern de la presó de Ponent ha calat foc aquest dijous cap a les onze del matí a unes mantes de la seva cel·la, del departament especial de règim tancat, i ha hagut de ser traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per inhalació de fum. Els funcionaris han hagut d'intervenir amb els equips d'extinció d'incendis i han tret el pres de la seva cel·la. Els serveis mèdics han decidit traslladar-lo a l'hospital, tot i que hores més tard ja tornava a ser a presó, segons han informat fonts penitenciàries a l'Agència Catalana de Notícies.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest no és un fet aïllat. Cal recordar que en les últimes setmanes hi ha hagut incidents rellevants amb interns d'aquesta presó i els sindicats critiquen la mala gestió de la seguretat del centre. En aquest sentit, el passat 31 d'octubre, un intern amb problemes psiquiàtrics va agredir un funcionari de la presó. Segons van informar al seu dia els sindicats, un pres de complexió molt forta va donar sobtadament un cop de puny al cap de departament on es trobava. A causa de l'impacte, el treballador va tenir dificultats per mantenir-se conscient, i va patir diverses lesions, amb possibles fractures i contusions.

Com a mostra de protesta, i després dels fets viscuts, uns 150 treballadors i treballadores del Centre Penitenciari de Ponent van concentrar-se el passat dia 4 de novembre a les portes de l'equipament per exigir el trasllat dels interns amb problemes psiquiàtrics i més mesures per defensar els treballadors de la presó. No obstant, mentre esperaven una resposta per part de la direcció del centre, es va registrar un nou altercat «greu» a la presó. Els fets van tenir lloc, després d'interceptar-se cinc mòbils i substàncies prohibides, que es pretenien introduir al mòdul. Els funcionaris van haver de multiplicar-se i evitar una baralla multitudinària entre diverses bandes d'interns a la zona de les escales, que donen accés a les galeries on es troben les cel·les, i on no hi ha cap mena de seguretat ni control per càmeres.

Arran de l'incident, molts funcionares de vigilància del mòdul 6 i del departament especial van demanar un canvi de destí a altres unitats menys conflictives. És per això, que els sindicats acusen la direcció del Centre Penitenciari de Ponent de ser «incapaç» d'argumentar les mesures de seguretat.


Comentaris

envia el comentari