Catalunya Diari

Decreten presó provisional sense fiança per a l'exlíder de VOX a Lleida

L'home havia estat acusat d'un presumpte delicte sexual contra dues persones discapacitades

Vox a Lleida
Decreten presó provisional sense fiança per a l'exlíder de VOX a Lleida | Twitter | @riojavioleta

 

El jutjat d'instrucció 3 de Lleida ha decretat presó provisional i sense fiança per José Antonio Ortiz, l'exlíder del partit ultradretà VOX que aquest dimarts va ser acusat d'haver comès un delicte sexual contra dues persones discapacitades. La causa contra Ortiz està oberta per delictes d'abús sexual i pornografia sobre persones discapacitades, tal com informa el mitjà '324'. 

Acusat d'abusar de dues persones amb discapacitat

Durant el dijous, el diputat de la formació verda va assistir a una de les entrevistes que es va produir entre una de les víctimes i un professional especialitzat, la qual va tenir lloc a l'Oficina d'Atenció a la Víctima. Després, va ser traslladat a comissaria, on ha passat la nit.

Ara, les autoritats es troben investigant dues denúncies a càrrec de la Fundació ALOSA per presumptes delictes sexuals comesos a persones amb discapacitat que formen part d'aquesta entitat. Amb tot, els Mossos d'Esquadra intenten esbrinar si existeixen més víctimes que hagin patit abusos similars, i també si Ortiz els pagava a canvi d'aquestes pràctiques sexuals

VOX borra la presència d'Ortiz a la xarxa i se'n desmarca

Per la seva banda, el partit ultradretà va respondre ràpidament a la detenció, esclarint a través del seu compte de Twitter que José Antonio Ortiz no ocupava cap càrrec de responsabilitat dins del partit i suspenent-lo com a militant.


Comentaris

envia el comentari