Catalunya Diari

Creix la preocupació: Primera víctima mortal del brot de la febre del Nil a Espanya

Els casos segueixen augmentant a la zona de Sevilla

Un operari desinfectant un riu per prevenir els mosquits que porten la febre del Nil
Aquest és el brot més gran vist a Andalusia d'aquesta malaltia | Ayuntamiento de Tomares

La conselleria de Salut i Famílies de la Junta d’Andalusia ha informat aquest dijous 20 d’agost a la nit de la defunció d’un home de 77 anys que estava ingressat a l’UCI de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla afectat per un brot de virus de la febre del Nil, sorgit a l’àrea de Coria del Río i La Puebla del Río.

La directora del districte sanitari Aljarafe, Rocío Hernández, explicava que el número de casos relacionats amb el virus de la febre del Nil, provocada per la picada d’un mosquit, ascendeix a 35, dos més que el dia anterior.

«Dels 35 casos declarats pel brot, sis estan confirmats, és a dir, s’ha detectat el virus a la sang, orina o líquid cefalorraquidi, i hi ha 19 probables que són pacients de la zona epidemiològica, que es concentren a la zona de Coria del Río y La Puebla del Río, que principalment es van presentar amb una meningitis asèptica», explicava. A més, hi ha deu pacients pendents dels resultats del laboratori.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

És el brot més gran vist a Andalusia

Segons les seves paraules, no hi ha hagut un brot amb tants afectats abans a Andalusia, «encara que si a Romania o Grècia». A més, indicava que l’edat mitjana dels afectats se situa els 60 anys, i entre ells hi ha més homes (71%) que dones, destacant que «és una infecció que es pateix en el 80% dels casos de manera asimptomàtica i menys de l’1% té simptomatologia greu amb afectació neurològica», per afegir que dins d’aquest percentatge «hi ha una mortalitat del voltant del 10%».

Igualment, explicava que la infecció pel virus del Nil Occidental és per la picada del mosquit, que «és la que ens infecta» als humans, i ha afegit que és una infecció que «a banda de les aus afecta els cavalls», pel que hi ha establert «un sistema de vigilància no només per persones sinó també per aus i cavalls».

D’altra banda, Hernández assenyalava que el virus està en aquesta zona de Coria i La Puebla per la presència de diferents zones humides i pantanoses, per afegir que les altes temperatures i les pluges d’aquesta primavera «afavoreixen el creixement del mosquit, amb una població aquest any superior a la d’anys anteriors».


Comentaris

envia el comentari