Catalunya Diari

Grans problemes de circulació a l'A-2 per boira en diversos trams

Es registren 10 quilòmetres de retencions a Bellpuig, a Lleida; i 15 quilòmetres de cues a Cervera

La boira provoca evidents problemes a l'A-2
La boira provoca evidents problemes a l'A-2 | Twitter

La densa i evident boira de Lleida obstaculitza, i de quina manera, la circulació a l'A-2. Al punt de dos quarts de nou d'aquest dimecres, 2 de gener, es registraven deu quilòmetres de retencions a Bellpuig, a Lleida; i quinze quilòmetres de cues a Cervera. 

Ambdós punts pateixen les conseqüències de la boira, típica en la zona, en tot cas no s’ha registrat cap accident vinculat amb les retencions, ni ha Cervera ni ha Bellpuig.

 

Més de 7.000 conductors multats a l’A-2

Justament en el tram comprès entre Tàrrega i Vilagrassa, en ambdós sentits, ha multat més de 7.275 vehicles des de la seva entrada en servei el 4 de desembre de 2017 i fins al 31 de juliol del 2018. Quelcom que representa, en aquesta línia, una mitjana de 34 expedients al dia.

El radar de tram o cinemòmetre multa els vehicles que circulen per sobre de la velocitat permesa a la via. En el cas d’aquest tram de l’A-2 és de 120 quilòmetres per hora, fent el càlcul del temps que tarden els vehicles a recórrer els quilòmetres des d’on se situa el radar d’inici i el d’acabament del tram. En total, el Servei Català del Trànsit (SCT) ha iniciat 5.296 expedients en el trajecte Vilagrassa-Tàrrega, mentre en sentit invers, entre Tàrrega i Vilagrassa han estat un total de 1.979, segons les dades facilitades pel SCT.

Radar per trams entre Tàrrega i Vilagrassa
Radar per trams entre Tàrrega i Vilagrassa | CEDIDA

 

El segon radar per trams a Lleida

Aquest radar instal·lat entre Tàrrega i Vilagrassa es converteix en el segon radar per trams a la demarcació de Lleida després del que es va instal·lar fa uns anys al túnel de Vielha.

Actualment, funcionen 21 radars d’aquest tipus en el conjunt de la xarxa viària catalana. Amb l’ampliació de 10,27 quilòmetres més que suposa el tram de Tàrrega a Vilagrassa, la xarxa viària catalana està equipada amb un total de 114,11 quilòmetres controlats per aquest sistema de velocitat mitjana.


Comentaris

envia el comentari