Catalunya Diari

Quatre morts a la residència de Borges que s'hi va detectar un brot de coronavirus

Un total de 25 usuaris positius es troben aïllats en un espai diferenciat del centre

Pla obert de diverses mostres PCR a punt per entrar a la nova màquina que permet processar més ràpidament al laboratori de l'ICS Girona, el 2 d'octubre de 2020
Pla obert de diverses mostres PCR a punt per entrar a la nova màquina que permet processar més ràpidament al laboratori. | ACN

La residència de gent gran L'Onada de les Borges Blanques va informar aquest diumenge de la mort de dos dels residents, que se sumen a les dues defuncions comunicades el passat dia 8 d'octubre. D'aquesta manera, la residència suma quatre decessos des de la detecció la setmana passada d'un brot de coronavirus, després que 34 usuaris i 14 treballadors donessin positiu. Tot i això, des del centre assenyalen que no poden confirmar que les morts hagin estat ocasionades pel coronavirus. Segons el darrer informe del geriàtric, actualment són 25 els residents positius que es troben aïllats en un espai diferenciat de la residència. La majoria són asimptomàtics i només 9 presenten símptomes compatibles amb la Covid-19, mentre altres van requerir ingrés hospitalari.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!


Salut va efectuar dijous una vuitantena de PCR a la capital de les Garrigues després del brot detectat a la residència de gent gran. Els tests, segons va informar Salut, es van fer als contactes estrets dels treballadors de la residència i també a aquelles persones que ja el tenien programat per aquell dia al CAP del municipi.

Els residents afectats es troben aïllats en un espai diferenciat del centre i els cuidadors que estan de baixa han estat substituïts per altres professionals. El brot es va detectar gràcies a un cribratge massiu que es va fer al geriàtric perquè hi havia 9 casos positius. El risc de rebrot a les Garrigues ha pujat considerablement en els darrers dies i ara es troba en els 1.015,97 punts, mentre la taxa de reproducció se situa en 2,88.


Comentaris

envia el comentari