Catalunya Diari

Queda en llibertat l'empresonat per una agressió sexual a una jove a la Seu

Els fets van tenir lloc la matinada del 25 de desembre i el jove va entrar a presó el 9 de gener després de presentar-se voluntàriament a comissaria

Un detingut pels Mossos
Imatge d'un detingut | Mossos d'Esquadra

El jove andorrà de 21 anys que va ser empresonat per suposadament participar en una agressió sexual múltiple a u una jove de 19 anys a la Seu d'Urgell la matinada del 25 de desembre va sortir en llibertat dijous de la setmana passada. El passat 9 de gener el jove es va presentar a declarar a la comissaria dels mossos de forma voluntària i es va acordar la presó provisional comunicada i sense fiança. Segons el TSCJ, sobre aquesta decisió es va presentar recurs de forma que el jutge el va desestimar i va mantenir la mateixa situació.

La investigació ha anat avançant i s'han practicat diverses diligències que van provocar que la defensa tornés a demanar la llibertat el 29 de gener i així es va acordar el 30 amb informe favorable del fiscal. El jove va sortir dijous en llibertat després de pagar una fiança de 3.000 euros. En el mateix cas es va detenir un altre jove de la Seu d'Urgell que va quedar en llibertat el dia 2 de gener. 

La denúncia de la víctima

Una jove de 19 anys veïna de l'Alt Urgell va denunciar el 28 de desembre passat una agressió sexual múltiple per un grup de sis nois a la Seu d'Urgell. Els fets van tenir lloc la nit del 24 a l'espai d'oci nocturn La Murga. La noia hauria patit tocaments per part d'aquest grup de nois i després de presentar denuncia els Mossos d'Esquadra van detenir-ne un que va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat. Segons el Col·lectiu Feminista de l'Alt Urgell els agressors eren cinc nois d'Andorra i un de La Seu.

Segons un comunicat del mateix Col·lectiu Feminista de l'Alt Urgell un dels suposats agressors que ja ha estat identificat seria un component de grup 'Traptor Amarillo', que tenia prevista una actuació per la nit, en la revetlla de Cap d'Any, al mateix recinte on van tenir lloc els fets del 24. L'organització de 'Nit Oh Parties' ha assegurat al col·lectiu que no participarà en l'actuació el suposat agressor. Malgrat això, des del Col·lectiu Feminista Alt Urgell, el Col·lectiu Huldra i Arran Alt Urgell han volgut denunciar aquesta agressió i han lamentat al mateix temps que la justícia «protegeixi dia ad ia els agressors, deixant la víctima qüestionada constantment».


Comentaris

envia el comentari