Catalunya Diari

El raper Pablo Hasél recorre la condemna davant l'Audiència Nacional i demana que l'absolguin

Denuncia vincles entre magistrats de la sala amb la Guàrdia Civil i la Falange

L'advocat del raper lleidatà Pau Rivadulla, més conegut com a Pablo Hásel, ha presentat un recurs davant la Sala d'Apel·lacions de l'Audiència Nacional per demanar la seva absolució. Aquest tribunal el va condemnar el passat mes de març a dos anys i un dia de presó pels delictes d'enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i les institucions de l'Estat. El seu lletrat, Juan Manuel Olarieta, denuncia que dos magistrats que l'han jutjat no són «imparcials» ni tenen «objectivitat». Per una banda, apunta que Concepción Espejel està casada amb un coronel de la Guàrdia Civil i que ha rebut condecoracions tant per part de l'institut armat com de la policia espanyola.

Imatge de pantalla del raper PAblo Hasel, aquest 01/02/2018 al judici de l'Audiència Nacional
Imatge de pantalla del raper PAblo Hasel, aquest 01/02/2018 al judici de l'Audiència Nacional | LleidaDiari.cat

D'un altre dels magistrats, Nicolás Poveda, argumenta que té «vincles» amb la Falange, partit feixista del qual hauria estat militant. A més, afegeix documentació per acreditar que, abans d'ingressar a la magistratura, va ser candidat els anys 1977 i 1979 d'una escissió d'aquest partit únic, Falange Espanyola Independent. També assegura que no se'l pot condemnar per aquests delictes perquè les manifestacions de Hasél són «reals i de coneixement públic».

  

 

 

El lletrat del raper lleidatà ha presentat un recurs davant l'Audiència Nacional demanat que revoqui la condemna de dos anys i un dia que li va imposar al març la secció primera de la Sala Penal. En l'escrit, denuncia que, posteriorment al judici, han conegut informacions que demostren «vincles» de dos dels tres magistrats tant amb la Guàrdia Civil com amb la Falange. Per una banda, de la magistrada Concepción Espejel està casada amb un alt comandament de l'institut armat, i argumenta també que ha rebut condecoracions d'aquest cos i de la policia espanyola.

 

Això, segons l'advocat, fa que no «gaudeixi de l'objectivitat per jutjar les opinions que posen en entredit la mateixa Guàrdia Civil». A més, pel fet d'estar casada amb un coronel, assegura que mantenir una «relació d'afinitat entra en col·lisió amb les declaracions i opinions» del seu client. Sobre un altre dels magistrats que el va condemnar, Nicolás Poveda, adjunta informació per «denunciar vincles» amb la Falange. Concretament, per acreditar que, abans d'ingressar a la magistratura, va ser candidat els anys 1977 i 1979 d'una escissió d'aquest partit únic, Falange Espanyola Independent.

 

D'acord amb aquests arguments, l'advocat demana a la sala que absolgui el raper. Olarieta també assegura que les opinions que el raper expressa a les seves lletres o a través de les xarxes socials no es poden considerar calúmnies ni a l'Estat ni a la Corona perquè es refereix a «fets reals i de coneixement públic». Cal recordar, que en una entrevista a Catalunya Ràdio, el mateix Pablo Hasel va anunciar dies després de conèixer la seva condemna que també recorreria la sentència al Tribunal d'Estrasburg.Comentaris

envia el comentari