Catalunya Diari

Simón alerta: «Hi ha risc que el brot d'Osca passi a Lleida»

Tres comarques d'Osca ha retrocedit aquest dilluns a fase 2 a causa d'un rebrot a la zona

Fernando Simón, de negre, assenyalant amb els dits cap a l'esquerra da la imatge
Fernando Simón ha alertat sobre la perillositat del brot a Osca. | cedida

Fernando Simón ho té clar: val més prevenir que curar. I seguint aquesta màxima ha alertat sobre la perillositat que el rebrot detectat a Osca —a causa d'un brot entre els treballadors d'una empresa alimentaria de la zona— pugui afectar a Lleida. «Hi ha risc que el brot d'Osca passi a Lleida», ha reconegut de fet el mateix Simón en roda de premsa. 

«Esperem que les accions que ha pres Aragó siguin efectives», ha comentat també al fil de la qüestió sobre una comunitat que avui mateix ja ha passat de nou a la fase 2. A més, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries confia en el fet que «la coordinació entre Aragó i Catalunya sigui bona». En aquest sentit, Simón ha deixat clar que, en aquests moments, «el major risc és que se'ns escapi alguna cadena de transmissió».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A més, ha expressat que els temporers que treballen en granges de la franja poden tenir un paper destacat en la transmissió i expansió de la malaltia. Però, amb tot, Fernando Simón ha volgut fer una crida a la calma fent patent que «tenim bons sistemes de vigilància», en referència a l'entrada de turistes al país. I és que el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha alertat que els principals riscos, a banda dels brots en si, també són «els casos importants per viatges».

Preocupació entre els alcaldes de municipis lleidatans propers a la Franja

Com era d'esperar, alcaldes de municipis lleidatans propers a la Franja de Ponent han expressat la seva «preocupació» pel retrocés a la fase 2 de la desescalada de tres comarques d'Osca, dues d'elles de la Franja —la Llitera i el Baix Cinca—, després de detectar-s'hi brots locals de coronavirus.

Descarten sol·licitar restriccions de mobilitat entre territoris però reclamen a les administracions que s'actuï ràpidament en cas que es detecti algun possible contagi, intentant identificar-ne l'origen i amb tests a tots els que hi hagin estat en contacte.

Alhora, els alcaldes fan una crida a «no abaixar la guàrdia» i seguir les indicacions de les autoritats sanitàries com són la desinfecció de mans, l'ús de mascareta i respectar la distància de seguretat.


Comentaris

envia el comentari