Catalunya Diari

Aquest novembre repetiran el judici contra l'acusat de matar una jove a Salou l'estiu de 2016

Claudio Augusto Santana, que ja va ser condemnat a tres anys i mig de presó, va ser detingut a Almeria el passat mes de juny després de trencar la llibertat provisional
Imatge de la declaració de l'acusat davant del jurat popular, al novembre del 2017.
Imatge de la declaració de l'acusat davant del jurat popular, al novembre del 2017. | ACN

Claudio Augusto Santana, l’home condemnat a tres anys i mig de presó per haver mort una lleidatana de 28 anys a Salou en un joc sexual, tornarà a seure en el banc dels acusats entre el 18 i el 27 de novembre. L’Audiència de Tarragona repetirà el judici amb un nou jurat, després que l’any passat el TSJC va estimar parcialment el recurs de la fiscalia i va anul·lar la sentència. El ministeri fiscal va assenyalar contradiccions i defectes en la redacció de les preguntes lliurades al jurat popular en la vista celebrada a finals del 2017.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Un cop va sortir de la presó, a l'espera de nova data pel judici, l’acusat va deixar de comparèixer als jutjats tal com fixa la llibertat condicional. Llavors, la defensa va informar que no en sabia res del seu parador i tampoc va donar senyals de vida en els domicilis i el telèfon que havia facilitat. Al febrer, dos mesos després de no presentar-se davant dels jutjats, es va dictar contra ell una ordre de crida i cerca.  No va ser fins al passat mes de juny que la policia el va deteniren un centre comercial d’El Ejido (Almeria). 

 

Asfixiada durant un joc sexual en una nit d'alcohol i drogues

Els fets pels quals s'acusa Claudio Augusto Santana es remunten a la matinada del 23 d'agost del 2016. L'acusat practicava relacions sexuals amb una noia de Lleida que exercia la prostitució quan la va asfixiar fins a la mort. La tarda següent es va entregar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. 

 

En el primer judici, el jurat va considerar que l'home no pretenia matar-la i que presentava una percepció alterada pel consum d'alcohol i cocaïna. La condemna va ser de tres anys i mig de presó per un delicte d’homicidi imprudent amb els atenuants d’afectació tòxica i alcohòlica, i el de confessió. 

 

Contradiccions en el veredicte i defectes formals

Pel que fa als defectes en el veredicte argumentats per la fiscalia, un d’ells era l’existència de «determinades contradiccions» en la motivació de l’acta de votació del veredicte del jurat popular, mentre que també va denunciar defectes en el qüestionari que es lliura al jurat que serien motiu d’anul·lació de la sentència. 

 

D'altra banda, el TSJC va veure contradictori que el jurat assenyalés que l’acusat advertia el risc que la pràctica sexual podia ocasionar la mort de la noia, però que no la volia matar, amb el fet que la víctima volgués abandonar el domicili a partir d’una determinada hora i que aquella pràctica no fos consentida. Comentaris

envia el comentari