Catalunya Diari

Rescaten un duc ferit per una torre elèctrica a Almenar

Un ciutadà va avisar als Agents Rurals

Els Agents Rurals van rescatar el passat cap de setmana un exemplar de duc (bubo bubo), presumptament electrocutat a Almenar, a la comarca lleidatana del Segrià. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, un ciutadà va avisar de la troballa de l'animal que, afirmen, presentava ferides a la pota i a l'ala. Després de la seva captura, els agents van procedir al seu trasllat fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent a Lleida.

Des d'aquestes instal·lacions especialitzades en la cura d'aquest tipus d'animals, vetllaran per la recuperació de les seves ferides. Tal com vam avançar des de LleidaDiari.cat fa unes setmanes, darrerament són molts els casos d'aus afectades per les torres elèctriques.

Troben diversos cadàvers de cigonyes mortes a l'Urgell

Un dels casos més sonats, va tenir lloc el passat mes d'agost quan els Agents Rurals es van trobar els cadàvers de fins a cinc cigonyes blanques presumptament electrocutades en una línia reincident. Els fets van tenir dins d'una zona de protecció a les rodalies de Tàrrega, la capital de la comarca de l'Urgell. En aquest sentit, els Agents Rurals recorden que la cigonya blanca està inclosa dins del llistat d'espècies silvestres en règim de protecció especial, al catàleg nacional d'espècies amenaçades i inclosa a la llei de protecció dels animals.

Aquesta és una problemàtica que s'arrossega des de fa temps, malgrat els avisos dels agents a la companyia elèctrica responsable de les torres, Endesa. Val a dir que, en alguns casos, les queixes i recomanacions dels Agents Rurals han donat els seus fruits i les companyies elèctriques s'han ficat mans a l'obra per evitar nous incidents amb les aus del territori. No obstant això, cal seguir treballant per a vetllar per la protecció d'aquest tipus d'animals.


Comentaris

envia el comentari