Catalunya Diari

Segueixen augmentant el nombre de morts a la Residència Fiella de Tremp

El brot de covid-19 detectat fa un mes continua afectant 17 usuaris i 31 treballadors

Pla general de la residència de Tremp amb una ambulància al davant
Pla general de la residència de Tremp amb una ambulància al davant. | LleidaDiari.cat

El brot de Covid-19 que des de fa més d'un mes afecta la Residència Fiella de Tremp, a la comarca del Pallars Jussà, ha causat una nova mort en les darreres hores, de manera que el total d'usuaris que han perdut la vida des de l'inici del brot és de 60 persones. Segons dades del Departament de Salut, aquest dissabte hi ha 17 usuaris que continuen sent positius, dels quals 10 es troben a l'equipament de gent gran, 6 estan ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars i un altre ha estat traslladat fora del centre.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Mentrestant, la xifra de treballadors positius es manté en 31.
 
 
Cal recordar qeu aquest divendres han començat les visites de familiars als usuaris, ja que el centre ja té la categoria taronja. En aquest sentit, Salut recorda que serà d'aplicació el Pla de trobades amb persones residents per les festes de Nadal.
 
 

Investiguen l'actuació de la residència

El brot de Covid-19 registrat a la residència de Tremp ha despertat diverses tensions. Per una banda, el grup En Comú Podem ha demanat la dimissió de la gerent de les regions sanitàries de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, per la seva gestió. La formació política considera que les morts a la capital del Pallars Jussà suposen un 10% del total de persones que han perdut la vida des de l'inici de la pandèmia a la demarcació de Lleida; unes dades que qualifiquen «d'escandaloses».

Paral·lelament, la Fiscalia insisteix a demanar documentació al Departament de Salut per comprovar si es van complir els protocols davant el brot de coronavirus. La setmana passada van fer la petició als tècnics d'Inspecció del Departament, però no han obtingut resposta. És per això que el ministeri públic ha tornat a demanar la informació aquest dilluns, directament a la responsable dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Divina Farreny. De moment, no consta que cap família hagi denunciat els fets ni als Mossos d'Esquadra ni judicialment. Des del 28 de novembre, el centre és gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS). Actualment 81 residents i 42 treballadors són positius de covid-19.


Comentaris

envia el comentari