Catalunya Diari

Els supermercats retiren la marca catalana d'embotits 'Monells' per una alerta sanitària

Els productes estan fabricats a Catalunya però s'han distribuit per tota Espanya
Embotit de la marca Monells
L'embotit de la marca Monells contenia traces de soja | Cedida

 

Nova alerta sanitària en un producte català distribuït per tota Espanya. L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha advertit de la presència de traces de soja en uns lots de pernil fabricats a Catalunya.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) ha estat l’encarregat d’alarmar sobre les condicions de l’embotit. El producte en qüestió és: Embotit de sandvitx fines rodanxes. Marca Monells en envàs de 150 g, amb data de consum preferent: 2019.12.14 Lot: 3949.

 

Els lots han estat distribuïts per Espanya

El producte és de l’empresa catalana Monells, fundada a Sant Miquel de Balenyà (Osona) i de tradició familiar. Els productes afectats han estat distribuïts a diferents parts d’Espanya:  Andalusia, Balears, Catalunya, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Madrid i València i també a Andorra.

 

S’ha avisat a les autoritats competents de les comunitats autònomes afectades perquè preguin les mesures pertinents, així com als serveis de la Comissió a través de la RASFF (Xarxa d’Alerta Alimentària Europea). Tot i això, es recomana als consumidors al·lèrgics a la soja que s’abstinguin de consumir el producte. Per la resta de consumidors, l’embotit no suposa cap amenaça per la salut.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari