Catalunya Diari

La Rioja, Astúries i Madrid, les 3 úniques comunitats que no tenen cap brot

La resta del país manté focus actius que preocupen enormement al Ministeri de Sanitat

Un sanitari realitzant un test ràpid de Covid-19
Tres comunitats autònomes han aconseguit evitar els rebrots | CatalunyaDiari

Des de l'inici de la desescalada, les autoritats sanitàries advertien a la població de la necessitat de respectar les mesures de seguretat per evitar nous contagis de coronavirus. Ara, gairebé dos mesos després, ja s'han detectat més de 40 brots que afecten 14 de les 17 comunitats autònomes del país i que creixen a un ritme vertiginós, mantenint a tothom en alerta.

Desperta especial preocupació Andalusia, on hi ha 11 brots de Covid-19 actius i 219 casos confirmats. Aragó també està sent una de les comunitats més afectades després del gran brot detectat entre els treballadors temporers. A hores d'ara s'han confirmat 335 casos positius. 

Les tres comunitats sense rebrots: la Rioja, Astúries i Madrid

Per molt difícil que sembli, hi ha tres regions que, de moment, estan lliures de nous focus de contagi. Segons les últimes dades ofertes per les autoritats, les comunitats de la Rioja, Astúries i Madrid no haurien detectat cap cas de coronavirus, per la qual cosa estarien fora de perill de possibles brots. 

La Rioja i Astúries han estat dues zones on l'expansió del virus sempre ha estat bastant controlada. De fet, aquesta setmana anunciàvem que Astúries només havia registrat 2.435 casos positius i 334 morts durant tota la pandèmia, i que era l'única comunitat que no sumava cap cas en 14 dies. No obstant això, el més sorprenent és que entre les tres comunitats sense brots es trobi Madrid, que va ser l'epicentre de la pandèmia durant la crisi. Una possible explicació seria l'elevada taxa d'immunitat de la regió, o bé la fugida massiva de la població de la capital cap a altres zones d'Espanya. 

Castella-la Manxa, l'última a registrar un brot

Tot i això, és important no abaixar la guàrdia perquè els brots poden sorgir en qualsevol moment si la gent no actua amb cura. Qualsevol territori està exposat al virus, i cal complir de forma estricta les mesures de seguretat per evitar un possible repunt. 

Fins dimarts passat, Castella-la Manxa tampoc havia registrat cap cas de Covid-19. No obstant això, la Junta va confirmar l'aparició d'un focus de coronavirus a Tarazona de la Mancha (Albacete), iniciat en l'àmbit familiar i, de moment, amb cinc casos confirmats. 


Comentaris

envia el comentari