Catalunya Diari

A Barcelona es roben 14 cotxes cada dia

La inseguretat, el tema en auge de la capital catalana, afecta a tota mena de temes, inclús al furt d'automòbils
S'han registrat 1.294 vehicles robats a Barcelona en 3 mesos | CatalunyaDiari.com

A Barcelona s'estan vivint uns mesos molt problemàtics. La delinqüència no deixa d'augmentar, dia rere dia es cometen robatoris, apunyalaments... i fins i tot violacions i assassinats. L'última dada que s'ha pogut conèixer sobre aquest tema és que a Barcelona es roben 14 cotxes de mitjana cada dia.

 

 

Així ho ha publicat el Ministeri d'Interior, el qual sempre recull dades sobre els incidents que es produeixen a les ciutats. En aquest cas, s'han xifrat 1.294 vehicles robats entre els mesos de gener i març d'aquest 2019. L'única mancança que té aquesta dada és que no especifica si els vehicles en qüestió es tracten de motos, cotxes, bicicletes, patinets, furgonetes o camions.

 

Aquesta xifra de robatoris ha augmentat lleugerament respecte a l'any 2017 i 2018, segons ha confirmat 'Metrópoli Abierta'. Algunes de les víctimes d'aquests furts ho denuncien per xarxes socials, amb l'esperança que algú els pugui proporcionar informació si veuen el seu vehicle robat. És el cas de la Sílvia Casorran, a qui van robar la seva furgoneta Volskwagen, la qual estava aparcada al carrer. Un dia després del robatori, va aparèixer al costat del parc del Besós.

 

Bandes criminals especialitzades en furts de vehicles

En molts casos, els robatoris d'aquest nivell es produeixen per bandes criminals organitzades. A finals de 2018, els Mossos d'Esquadra van detenir als membres d'una banda especialitzada en el robatori de cotxes i motocicletes a l'àrea metropolitana de Barcelona. Durant la investigació, es van poder recuperar fins a 24 motos i 33 cotxes que havien sigut robats en els últims sis mesos del 2018. També van detenir a 4 persones.

 

Durant els últims mesos, els cossos policials també han acabat amb diferents grups de lladres que es dedicaven al robatori d'objectes que es trobaven a l'interior dels vehicles.

 

Situació insostenible de delinqüència a Barcelona

Aquesta última dada del Ministeri d'Interior se suma a la que ja es coneixia: en només tres mesos, a Barcelona es van cometre 30.385 denúncies per robatori, convertint-se així en la ciutat més perillosa de l'Estat.

 

Els veïns i comerciants ja han iniciat diverses campanyes per a intentar frenar aquesta onada d'incidents a la capital catalana. Aquest és el cas de la pàgina de Twitter 'Helpers BCN' –@BCNHelpers–, un compte públic que penja tota classe de denúncies: furts, carteristes, agressions... que comparteixen els testimonis d'aquests mateixos fets amb 'Helpers'.

 

 

 

Noves feines a partir de l'onada de criminals

Un altre cas que s'ha donat és el sorgiment de nous oficis després de la gran onada de crims. És l'exemple d'un expolicia romanès que ofereix seguretat a turistes que visiten Barcelona, després de viure un episodi accidentat on un carterista agredia a tres turistes francesos per a robar-los una cadena d'or.

Tal com informa 'Crónica Global' a partir de les declaracions de l'expolicia, es dedica a aquesta feina per «guanyar una mica de diners i oferir seguretat a les persones que la necessitin». L'home va veure que aquest servei és comú en altres ciutats com Roma i Praga i, per aquest motiu, ha decidit provar sort 'muntant' el seu negoci a la capital catalana. «Puc garantir al 100% que el grup que va amb mi a Barcelona no patirà cap furt o robatori perquè conec com funciona el sistema i els moviments que fa la gent que es dedica arribar», assegura Toni.

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari