Catalunya Diari

Els Mossos resolen cinc robatoris amb força en habitacions d'hotel de luxe a Barcelona

El lladre es troba en presó preventiva a Lausana, Suïssa

robatori força
Els Mossos resolen 5 robatoris amb força a Barcelona | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han resolt cinc robatoris amb força dins d’habitacions d’hotels de luxe a la ciutat de Barcelona. El lladre sostreia articles de luxe i diners de les habitacions fent-se passar per algun familiar de les víctimes. L’autor és un home de nacionalitat algeriana de 35 anys que a hores d’ara ja es troba en presó preventiva a un centre penitenciari de Lausana, a Suïssa, acusat d'altres robatoris de similars característiques comesos en aquell país.

L'autor va seguir el mateix 'modus operandi' en tots els robatoris: seleccionava les seves víctimes al voltant d'hotels de luxe de la ciutat, esperava que l'escollida sortís de l’hotel i s’adreçava a la recepció de l’establiment. Aleshores es feia passar per una persona de l’entorn de la víctima i es guanyava la confiança dels treballadors a partir de tècniques d’engany. D’aquesta manera aconseguia un duplicat de la clau de l’habitació i ja hi tenia lliure accés.

Els robatoris que ja han estat resolts són els que es van produir l’estiu del 2015 i el juny de 2019. Els investigadors han pogut identificar el lladre gràcies a les càmeres de videovigilància dels hotels, a més d’altres tècniques utilitzades al llarg de la investigació.

Va robar a la família reial de Qatar

Un dels robatoris resolts va tenir lloc el 29 de juny d’enguany quan el detingut va entrar a l’habitació d’un hotel de Barcelona on s’hi allotjaven membres de la família reial de Qatar. El lladre va sostreure objectes per valor d’uns 40.000 euros, entre els quals hi havia un rellotge de luxe, joies i diners.

La clau va ser la forma de vestir

La Unitat d’Investigació de l’Eixample ha pogut identificar l’autor dels robatoris gràcies a la col·laboració entre diversos cossos policials europeus. En aquest sentit han estat clau les imatges d’alguns dels robatoris que van permetre que es pogués identificar el seu presumpte autor. Per això va ser clau que en un robatori comès a Zurich al mes de juliol dugués la mateixa roba que en un dels investigats a Barcelona del passat 29 de juny.

Actualment el lladre es troba en presó preventiva a l’espera que se’l jutgi a Suïssa i queda com a investigat pels cinc robatoris amb força duts a terme a Barcelona.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari