Catalunya Diari

Salven un cabirol enganxat per les banyes en una tanca a Sort

L'animal va ser alliberat en un bon estat de salut

Els Agents Rurals han alliberat aquest dimecres un cabirol que havia quedat enganxat per les banyes en els fils d'una tanca a Sort, al Pallars Sobirà. Segons han explicat els agents a través de les xarxes socials, va ser un particular qui va alertar del succés.

Una vegada es van traslladar el lloc, van poder localitzar l'animal que, efectivament, s'havia enganxat amb les seves banyes en una tanca d'una finca. Gràcies a les maniobres dutes a terme pels Agents Rurals, finalment, el cabirol va marxar del lloc en un bon estat de salut.

Denunciats per practicar pàdel surf sense autorització a Mont-rebei

Els Agents Rurals han denunciat en les darreres hores una organització esportiva que estava duent a terme una activitat de pàdel surf al congost de Mont-rebei, al Pallars Jussà. Segons han informat a través de les xarxes socials, en l'activitat hi participaven fins a una setantena d'esportistes que, tal com mostren les imatges, ja estaven duent a terme l'esport en l'entorn del congost.

Davant l'activitat, els Agents Rurals van comprovar que no els hi constava l'autorització necessària per part del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i, per aquest motiu, els van denunciar per no complir amb l'obligatorietat de demanar autorització en un espai natural de protecció especial.

Treballen per reobrir la passarel·la de Mont-rebei en els pròxims mesos

La Noguera i de la Ribagorça aragonesa treballen per poder reobrir el pont penjant de Mont-rebei en els pròxims mesos, segons va explicar al febrer la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell. La voluntat seria poder-ho fer abans de Setmana Santa però primer hauran d'enllestir diversos tràmits legals i administratius per al finançament i execució dels treballs de millora de la infraestructura que hauran de permetre garantir la seguretat dels usuaris.

Després d'aconseguir reunir els recursos necessaris de diferents administracions catalanes i aragoneses, les dues comarques finançaran l'actuació a parts iguals, que tindrà un cost pròxim als 60.000 euros. La passarel·la, que connecta banda i banda del congost, entre Àger i Viacamp, es troba tancada al públic des del novembre passat per motius de seguretat.


Comentaris

envia el comentari