Catalunya Diari

Salven una octogenària que s'acabava de treure el carnet de conduir després de caure per un barranc a València

La dona ha estat traslladada a l'hospital amb ferides lleus
Los Bomberos socorriendo a la mujer
Els Bombers van intervenir per salvar la dona | Twitter

 

Una dona de 84 anys s'ha sortit de la carretera per on circulava aquest divendres,  i ha acabat caient per un barranc. El que més crida l'atenció és que la dona s'havia tret el carnet de conduir fa molt poc temps. El sinistre ha tingut lloc a la localitat valenciana d'Alginet, i ha estat necessària la intervenció dels Bombers per poder salvar-la.

 

Com a conseqüència de l'accident, la dona ha quedat atrapada a l'interior del seu vehicle, i no ha pogut sortir fins que no van intervenir els equips d'emergència. Afortunadament, els Bombers van aconseguir treure-la del cotxe, i la van pujar novament a la carretera utilitzant una escalera feta amb cordes. Posteriorment, una ambulància ha traslladat la dona a un centre sanitari, tot i que les ferides que ha patit són de caràcter lleu. 

Al volant, amb 84 anys

La dona, Hermenegilda Trinitaria, es va fer molt famosa després d'aconseguir el seu carnet de conduir fa molt poc temps. Tal com informa 'El Mercantil Valenciano', al llarg de la seva vida mai va tenir la necessitat de posar-se al volant, ja que el seu marit era qui la portava allà on volia. Ara bé, la seva parella va morir, i Trini es va quedar sense el seu mitjà de transport, i sense dubtar-ho va apuntar-se a una autoescola. 

 

El seu objectiu no era conduir cap BMW ni Audi, ni tampoc cap Mercedes, sinó simplement treure's el carnet AM Limitat, que permet al seu propietari posar-se al volant d'un vehicle de 49 centímetres cúbics. I Trini ho va aconseguir, es va treure el carnet i, per a sorpresa de molts i d'ella mateixa, a la primera. L'aspirant va superar amb facilitat els dos exàmens, el teòric i el pràctic, sense cometre cap error. 

 

 

Hermenegilda en su vehículo tras haberse sacado el carné
Hermenegilda en el seu cotxe després de superar l'examen de conducció  | 'El Mercantil Valenciano'

 

De fet, el mateix director de la seva autoescola va reconèixer que havia estat una «experiència bonica» tenir una alumna com Hermenegilda. «És una dona fantàstica. Mai se m'havia presentat un cas així. Els mateixos membres de la DGT, després de les proves, van continuar interessant-se per la seva situació. Ha estat una experiència bonica», va dir. 

Sobre el seu secret, la dona sempre ha assegurat que ella posa molta atenció a la carretera en tot moment. «Quan circulo sempre vaig pensant en les classes que m'ha donat José Vicente. Les porto en el cervell. S'ha de conduir bé per la dreta, sense creuar la línia central, i vaig molt tranquil·la», va explicar en el seu moment.

 

El seu poble la va homenatjar

La seva proesa fins i tot va obligar l'Ajuntament d'Alginet a fer-li un homenatge públic, en col·laboració amb la regidoria de Sanitat, Centre de Dia i Ària de Gent Gran. «Les seves ganes d'aprendre són un exemple per a tots els veïns i veïnes, encara que per a ella sigui una cosa natural», va dir llavors l'alcaldessa del municipi valencià, Ana Gómez. Comentaris

envia el comentari