Catalunya Diari

Segueixen buscant al noi que es va tirar al pantà de Siurana

ss

Els Bombers de la Generalitat busquen des d'aquest passat divendres a la tarda al voltant de les 19:00 hores, un jove, d'una edat entre 25 i 30 anys, que es va llençar al pantà de Siurana i ja no va aconseguir sortir, segons han confirmat els cossos d'emergències.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Hi ha dos testimonis, que van ser qui van donar l'avís, de dos homes que confirmaven que van veure al noi nedant, però com automàticament desapareixia i no podia arribar a la vora del pantà.
 

La zona de recerca se situa al terme municipal de Cornudella de Montsant, a la comarca del Priorat. Fins als llocs dels fets s'hi han desplaçat els Bombers amb dues embarcacions amb submarinistes, deu dotacions terrestres i un helicòpter, que rastregen una part àmplia del pantà a la recerca del desaparegut.

Imatge del dispositiu de Bombers al pantà de Siurana
Segueixen buscant al noi que es va tirar al pantà de Siurana | Bombers

Encara no l'han trobat

La nit del divendres es va haver de suspendre la recerca ja que es va fer de nit i les dotacions no podien treballar amb condicions. Així doncs, els Bombers i els altres cossos van reprendre l'acció aquest dissabte a primera hora.

La primera recerca operativa que es va fer va ser intentar fer una recerca en superfície, el més ràpid possible per poder trobar aquesta persona en vida i no el van trobar. Així doncs, van passar a la segona acció; els Bombers s'han plantejat que el cos d'aquesta persona es troba al fons del pantà i sense vida. 

Així doncs, s'està treballant amb dotacions especialitzades de submarinisme, fent una recerca molt intensiva pel fons del pantà. Els Bombers estan treballant conjuntament amb la unitat de submarinistes dels Mossos d'Esquadra, així com també s'ha activat el grup de suport psicològic del SEM, que està donant l'ajuda pertinent a l'entorn familiar.

Diferents morts als pantans

Aquest any s'està marcant amb un grau de perillositat bastant elevat als pantans. De fet, durant aquests mesos d'estiu, més de cinc persones, han desaparegut i han mort en tirar-se als pantans o rius de Catalunya, ja que no aconsegueixen sortir-se'n.

Així doncs, des de diferents ajuntaments de Catalunya, normalment, des d'aquells on passen els fets, fan una crida a la responsabilitat i destaquen la importància de prevenir i tenir molta precaució en aquests llocs que aparentment són molt tranquils.


Comentaris

envia el comentari