Catalunya Diari

La sentència de La Manada reviu la violació i assassinat d'Isabel Bascuñana a Lleida

Una noia va nomenar el seu cas a través del hashtag #cuéntalo a Twitter

La sentència contra els cinc membres de La Manada que, segons la sentència, només van abusar sexualment d'una jove de 18 anys a les festes de Pamplona, ha obert un debat a les xarxes socials, especialment, protagonitzat per dones. Arran de la comunicació de la sentència la setmana passada, Twitter es va emplenar de tuits amb el hashtag #cuéntalo, que pretenia donar visibilitat a la quantitat d'abusos sexuals que pateixen les dones. Moltes, per desgràcia, ja no poden explicar la seva història. 

Aquest és el cas de la lleidatana Isabel Bascuñana que en novembre de 2004 va ser violada i assassinada al campus universitari de Cappont de la Universitat de Lleida després de sortir de les seves classes de Dret. En aquest sentit, una noia va publicar a Twitter: «Marxo a les meves classes de dret a Lleida, quan acabo aviso els meus pares. Compro un entrepà i em preparo per tornar. L'empleat del pàrquing m'estrangula, em viola i deixa el meu cos en el maleter del meu Nissan. Ho escric perquè Isabel Bascuñana ja no ho pot comptar».

I així, catorze anys després els lleidatans reviuen aquell tràgic succés que no va deixar indiferent a ningú. Després de l'alerta de la seva família i d'una intensa recerca per trobar a la jove desapareguda, finalment van trobar el seu cos dins el maleter del seu cotxe que estava aparcat en un carrer del barri de la Bordeta de Lleida. Isabel estava envoltada d'una bossa de plàstic negra i encara tenia lligada al cos la banda amb la qual, Gilberto Antonio Chamba Jaramillo, la va estrangular.

L'assassí és un equatorià que ja havia matat a altres vuit dones al seu país i que, des de setembre del 2004 treballava al pàrquing del campus de Cappont on Isabel acostumava a aparcar el seu cotxe. Després del succés, Gilberto Antonio Chamba Jaramillo va estar condemnat a un total de 48 anys de presó que avui en dia compleix a la presó Quatre Camins de Barcelona.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari