Catalunya Diari

«S'ha disparat per accident i és mort»

Aquest és el missatge d'alerta al 112 que va donar un company de l'acusat del crim de Santa Maria de Montmagastrell

Vista general del primer dia de judici a l'Audiència de Lleida a l'acusat de matar d'un tret a un veí de Santa Maria de Montmagastrell.
Vista general del primer dia de judici a l'Audiència de Lleida a l'acusat de matar d'un tret a un veí de Santa Maria de Montmagastrell. | LleidaDiari.cat

«Haurien de venir els Mossos perquè s'ha disparat una escopeta i hi ha un mort... una persona, un home... estàvem caçant i ell mateix s'ha disparat l'escopeta per accident», alerta al 112 un company del caçador acusat de matar d'un tret d'escopeta un veí de Santa Maria de Montmagastrell, a l'Urgell, que ha començat aquest dilluns. Aquesta trucada la va fer un dels caçadors del grup des del telèfon de l'acusat, com a mínim 45 minuts després dels fets, segons el registre de trucades del mòbil. L'operadora del 112 pregunta reiteradament a la persona que truca sobre els fets i ell insisteix que hi vagin els Mossos.

La gravació s'ha pogut sentir aquest dilluns a la tarda durant la primera jornada del judici, en què també han testificat agents dels Mossos d'Esquadra i Agents Rurals. El cap d'investigació dels Mossos ha explicat que, quan van inspeccionar el lloc dels fets, allò que van veure no coincidia amb la versió de l'acusat. «Nosaltres des d'un començament veiem que no es tracta d'un accident, sinó d'un tret dirigit i per tant d'un homicidi», ha sentenciat. «A més, difícilment t'encanonaràs a tu mateix», ha dit, i ha recordat que el tret es va efectuar des de només mig metre de distància, a boca de canó.


Comentaris

envia el comentari