Catalunya Diari

El Síndic investiga els abusos denunciats a l'escola Aula de Teatre de Lleida

La institució inicia una actuació d'ofici per conèixer els fets i la intervenció dels poders públics afectats

Imagen de una mujer tapándose la cabeza con las manos, consternada
Les noies han explicat la seva història diversos anys després | Cedida

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha iniciat una investigació d'ofici arran de les denúncies sobre presumptes abusos sexuals a menors comesos a l'escola Aula Municipal de Teatre de Lleida, destapats pel diari 'Ara'.

L'objectiu del Síndic és «conèixer els fets i la intervenció dels poders públics afectats, tenint en compte l'encàrrec que té legalment atribuït de defensa dels drets dels infants». La institució ha fet referència al fet que la titularitat de l'escola és de l'Ajuntament de Lleida i, segons la informació publicada, aquest «va conèixer els fets arran de la denúncia presentada l'any 2018 i està treballant en l'elaboració d'un protocol de prevenció».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La protecció d'infants i adolescents davant de l'abús sexual ha estat una «preocupació constant»

El Síndic ha destacat que la protecció d'infants i adolescents davant de l'abús sexual ha estat una «preocupació constant» en les recomanacions i propostes del Síndic des de fa anys i ha recordat que la Generalitat té el «deure de promoure plans de col·laboració i protocols que assegurin una actuació integral dels diferents serveis, departaments o administracions implicats en la prevenció i la detecció dels maltractaments a infants i adolescents».

Ha recordat també que el 2006 el Síndic va impulsar la signatura del Protocol de prevenció dels maltractaments i abús sexual infantil amb l'objectiu d'assegurar una coordinació eficaç entre les institucions implicades i afavorir «que les actuacions que es duguin a terme amb l'infant siguin només aquelles estrictament necessàries per evitar la repetició de diligències que puguin afectar la seva situació emocional».


Comentaris

envia el comentari