Catalunya Diari

Sis investigats en la causa judicial per la mort de l'os Cachou

La jutgessa de Vielha que porta el cas de la defunció del plantígrad aixeca parcialment el secret de sumari

Imatge de detall del rostre de l'os Cachou mort el 9 d'abril del 2020
Sis investigats en la causa judicial per la mort de l'os Cachou, on ja han pres declaració fins a quinze testimonis | LleidaDiari.cat

La causa judicial oberta amb relació a la mort de l'os Cachou, localitzat el 9 d'abril passat a Les (Val d'Aran) per una patrulla d'Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran compta amb sis investigats, entre ells un funcionari d'aquest cos que va ser detingut el 19 de novembre i posteriorment va quedar en llibertat amb càrrecs.

A més, fins a quinze persones ja han declarat com a testimonis i no es descarta que aquest nombre i el d'investigats s'ampliï, segons han detallat fonts judicials. La jutgessa de Vielha que porta el cas ha aixecat parcialment el secret de sumari, tot mantenint-ne una part perquè podria afectar una altra investigació independent a la de la mort de l'os.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El jujtat de Vielha va obrir diligències prèvies el 6 de maig passat

Tot i que en un primer moment es va apuntar a l'atac d'un altre os com a possible causa de la mort de Cachou, el jujtat de Vielha va obrir diligències prèvies el 6 de maig passat i, tres dies més tard, va acordar el secret de sumari. Durant aquests mesos, a banda de les declaracions d'investigats i testimonis, també s'han rebut informes científics i la necròpsia de l'animal, entre d'altres.

Segons detalla la interlocutòria de la jutgessa d'instrucció, un cop s'ha pres declaració a la majoria dels investigats, entre ells el funcionari que va ser detingut, i es va fer un registre per analitzar les proves que poguessin ajudar a esclarir els fets, ja no hi ha motius que fonamentin el manteniment del secret de les actuacions. A més, al document també s'indica que han decaigut les intervencions telefòniques, les quals s'investigaven en una peça separada.


Comentaris

envia el comentari