Catalunya Diari

Sisme de 2,3 graus lleugerament percebut al Pallars Sobirà

El terratrèmol ha tingut lloc a les dues de la matinada d'aquest dilluns

Imatge del plànol del terratrèmol al Pallars Sobirà
Sisme de 2,3 graus lleugerament percebut al Pallars Sobirà | LleidaDiari.cat

El Pallars Sobirà ha registrat la matinada d'aquest dilluns un sisme de 2,3 graus de magnitud amb epicentre entre Llívia i Alins. Segons la informació proporcionada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICG), el terratrèmol s'ha produït cap a les dues de la matinada d'aquest dilluns i ha estat lleugerament percebut a la zona epicentral. No ha provocat danys.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Altres terratrèmols registrats al Pirineu en el que va d'any

El Pirineu lleidatà és una zona on habitualment tenen lloc aquests sismes que, tot i que la majoria no causen danys, sí que es registren en els sistemes cartogràfics especials. Concretament, el passat mes d'agost va tenir lloc un terratrèmol de 2,9 graus en l'escala de Ritcher a l'Alta Garona i, en aquest cas, fou percebut lleugerament a la Val d'Aran.

El moviment es va registrar a les 23.07 hores del vespre en una zona pròxima al terme municipal de Bagnères de Luchon. Una vegada més, no es va haver de lamentar cap dany material, però sí que es va deixar sentir en localitats com Les, Bossòst, Arres o Vilamòs. Per la seva banda, abans d'aquest de la Val d'Aran, havia tingut lloc un altre el 29 de juliol a la Cerdanya de 2,3 graus a l'escala de Ritcher i amb epicentre entre els pobles d'Urús i Prullans.


Comentaris

envia el comentari