Catalunya Diari

Els sistemes de transport flexible i sostenible a l'Alt Pirineu i Aran permeten un estalvi de CO2 del 173%

Territori guanya per un any més el projecte europeu Last Mile

El Departament de la Vicepresidència, i de Polítiques Digitals i Territori compta per un any més amb el programa europeuLast Mile. L'objectiu del programa, centrat en la mobilitat sostenible, és aconseguir solucions innovadores i flexibles que permetin als visitants de zones rurals i turístiques fer el darrer tram del recorregut en aquestes condicions.
 

La introducció del transport flexible i sostenible implementats amb el Last Mile al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a l'Alt Pirineu i l'Aran, durant els anys 2018 i 2019 i la reducció de C02 per l'estalvi de passar del cotxe al bus ha estat d'un 173% i ha estat valorada en 53.989,60 euros

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els serveis implementats a la regió de l'Alt Pirineu i Aran es concreten amb transport a la demanda, diferents serveis de bus per accedir al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l'inici de la ruta cicloturística Lleida - La Pobla de Segur que fomenta la intermodalitat bici-tren i la possibilitat de combinar el transport en bicicleta i el bus.
 

En el període del Last Mile 2016-2020 el Pla d’Acció Regional a Catalunya ha treballat durant 4 anys en altres eixos com l'ampliació de serveis de transport a la demanda en la regió de l'Alt Pirineu i Aran i s'ha millorat el servei Llesp-la Seu d'Urgell, el servei Rivert-Trempi el servei Lleida-Portainé.

Pla general del telefèric d'Estany Gento-Sallente, a la Vall Fosca
Pla general del telefèric d'Estany Gento-Sallente, a la Vall Fosca | LleidaDiari.cat

Implementació sistema Bicibus

Pel que fa a la implementació del sistema Bicibus està tenint força acceptació. L'operador del servei interurbà ALSA ofereix a un preu accessible fundes per a bicicletes per col·locar-les a les bodegues dels autobusos. S'està estudiant la possibilitat que els autobusos dels servei del Bus del Parc tinguin una plataforma de bicicletes per a fins 4 bicicletes. Aquesta mesura s'està implementant des del passat estiu amb èxit a Girona.
 

El 2019 es va inaugurar un nou servei d'autobusos entre l'estació de tren de La Pobla de Segur i el telefèric de la Torre de Cabdella. Els horaris dels autobusos estan coordinats tant amb el tren com amb el telefèric. Això permet accedir a la part sud del parc d'Aigüestortes
 

Per tal de garantir l'èxit de les mesures de transport implantades al projecte es demana la implicació dels diferents agents (ajuntaments, parcs naturals i oficines de turisme) dedicades a promoure el turisme de la zona de l'Alt Pirineu i Aran, per tal fer de difusió i promoció de la utilització del transports públics i de les rutes ciclo turístiques.
 

Paral·lelament, es treballa conjuntament amb els operadors de transport per dotar de xarxa WIFI les estacions d'autobusos i ferroviàries. Actualment, el 66% de la flota d'Alsina Graells disposa de wifi, i està previst arribar al 85% de la flota amb wifi.


 


Comentaris

envia el comentari