Catalunya Diari

Es dispara la preocupació amb la nova soca de la Covid-19: El Regne Unit assegura que és més mortal

Boris Johnson ha explicat que la nova soca de la Covid-19 està associada a «un major nivell de mortalitat»

El primer ministre britànic, Boris Johnson, observa un vial de vacuna en una visita a les instal·lacions d'AstraZeneca al Regne Unit
El govern britànic assegura que la nova variant de la Covid-19 és més mortal. | Europa Press

«Hi ha evidències existents que la nova variant de la Covid-19 pot estar associada amb un grau major de mortalitat». Així de taxatiu i contundent s'ha mostrat el primer ministre anglès, Boris Johnson, a l'hora de fer referència a una nova soca del coronavirus que ja causa estralls a Anglaterra. El màxim responsable de l'Executiu britànic, a més a més, ha explicat també que el número de pacients actualment a l'UCI anglesa és un 78% més alta que durant el mes d'abril de 2020. «El sistema mèdic està sotmès a molta més pressió», ha comentat Boris Johnson. 

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Tot i això, el mateix Johnson ha volgut llançar un missatge esperançador assegurant que les vacunes sí que són efectives contra la nova soca. «Totes les evidències actuals mostren que les vacunes continuen sent efectives contra la variant antiga de la Covid-19 i l'actual», ha dit Johnson. 

La farmacèutica Pzifer, de fet, ja va anunciar a finals de la setmana passada que tenia «evidències» de que el seu vaccí era efectiu contra la nova soca de la Covid-19 detectada a Anglaterra. 

Continua l'odissea de la Covid-19

Anglaterra es troba en una situació crítica per la Covid-19. Malauradament, però, l'actualitat britànica no és una anècdota. Altres països europeus han optat també per endurir en la seva màxima expressió les mesures contra la Covid-19 i Portugal, sense anar més lluny, ha optat per dues mesures d'allò més dràstiques: el tancament d'escoles durant 15 dies com a mínim, i el decret del toc de queda a partir de les 13.00 hores del migdia els caps de setmana. 

A Espanya, Madrid acaba d'anunciar que l'hostaleria haurà de tancar a partir de les 21.00 hores i que el toc de queda s'avança a les 22.00 hores. A Catalunya, mentrestant, continua la calma tensa i s'està a l'espera de la decisió dels experts per veure què acaba passant amb el futur imminent de la pandèmia. Sobre la taula, de moment, el Govern ja ha explicat que hi ha l'opció d'endurir el confinament. 


Comentaris

envia el comentari