Catalunya Diari

Denuncien un cas de tràfic de drogues a l'acadèmia militar de Lleida

Fa 5 anys la Guàrdia Civil va trobar 120 kg de droga al vaixell escola 'Juan Sebastián Elcano'

L'acusació de tràfic de drogues és molt greu i ja es troba a un jutjat   | Catalunya Diari

Segons 'El Confidencial Digital', des de la direcció de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn (Lleidas'ha denunciat un delicte de tràfic de drogues. El procés judicial es durà a terme al Jutjat Togat Militar Territorial número 31 de Barcelona (Barcelonès).

Segons el mitjà citat, ha estat el mateix coronel director de l'acadèmia qui ha portat els fets a la justícia. A més, també afirmen que la investigació es manté sota secret de sumari.

No és la primera vegada que es veuen casos similars a aquest. Ja fa uns anys, el 2014, la Guàrdia Civil va trobar més de 120 kg de cocaïna el vaixell 'Juan Sebastián Elcano', vaixell escola de l'Armada espanyola.

A l'acadèmia on, suposadament, s'ha trobat el delicte de tràfic de drogues es duen a terme cursos d'actualització per ascendre a la brigada del Cos General de l'Exèrcit de Terra. També s'imparteix el curs d'actualització per a l'ascens a cap major de l'Exèrcit de Terra i les jornades d'actualització per a subtinents per a l'ascens a suboficial major.

Un inspector i dos sergents dels Mossos acusats d'assetjament laboral a Tarragona

Mossos d'Esquadra
Haurien estat assetjant a companys durant 5 anys | Catalunya Diari

 

Un inspector i dos sergents de l'àrea de recursos operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra al Camp de Tarragona hauran de declarar a l'Audiència de Tarragona, acusats d'assetjar continuadament quatre agents del cosEls advocats de l'acusació demanen fins a 44 anys de presó per a un inspector i 20 anys per a dos sergents, així com 30.000 euros d'indemnització, per delictes contra la integritat moral, lesions i falsedat documental.

Tot hauria començat el 2008, arran de discrepàncies sobre l'assignació de permisos, serveis i hores extraordinàries; moment en què els dos sergents, caps directes dels quatre afectats, van iniciar una campanya de «continu fustigament, dispensant-los un tracte denigrant i vexatori, arribant fins i tot a humiliar-los en presència dels seus companys», almenys fins al 2013.

Mor un nadó prematur a Girona afectat pel bacteri detectat a Vall d'Hebron

Un nadó prematur extrem nascut a les 24 setmanes de gestació que estava ingressat a la unitat de neonatologia de l'Hospital Josep Trueta de Girona ha mort aquest diumenge afectat per una Klebsiella multiresistent. Es tracta del mateix bacteri que va causar la mort de dos nadons a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Segons ha informat l'Institut Català de la Salut, al Trueta hi ha actualment dos infants, també prematurs, a qui han detectat la presència del bacteri però que no han emmalaltit. La unitat de neonatologia va declarar la presència d'un brot de Klebsiella pneumoniae al Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut a Girona i ha extremat les mesures de control per reduir el risc de contagi i identificar el possible focus.


Comentaris

envia el comentari