Catalunya Diari

Troben en un aeroport holandès un submarinista desaparegut dos anys abans a Roses

El jutjat de Figueres ha dictat una ordre de recerca i captura contra ell i la seva germana per estafa
Miguel Palomino va desaparèixer el 30 de novembre de 2017 a la costa de Roses | Salvament Marítim

 

Un home, teòricament mort a Roses (Empordà), apareix mesos més tard en un aeroport holandès. Concretament, Miguel Palomino, de 43 anys, va desaparèixer el 30 de novembre del 2017 davant de la costa de Roses quan, segons el relat de la seva germana, s'havia submergit per fer una immersió i no va tornar a la superfície.

 

 

Després d'un intens operatiu de rescat de vuit dies organitzat per Salvament Marítim, la Guàrdia Civil, Bombers i fins i tot un robot submarí, finalment es va desistir. Tal com relata 'El Punt Avui', com no s'havia trobat el cos, es va donar a Palomino per desaparegut.

 

Simular la mort per cobrar quatre assegurances

Quatre mesos més tard, un investigador privat va contactar amb els mossos per informar de noves dades sobre el cas. Miguel Palomino tenia la doble nacionalitat espanyola i nord-americana i era en aquells moments un empresari amb problemes econòmics.

 

Casualment, en el moment de la seva desaparició, tenia contractades quatre assegurances de vida. A més, segons el detectiu, els familiars havien iniciat tràmits per cobrar les pòlisses que la legislació dels Estats Units permet fer només en casos on consta una denúncia amb un desaparegut al mar.

 

Imatge d'un vigilant de seguretat a l'aeroport del Prat.
Palomino ha estat trobat dos anys més tar en un aeroport holandes | EFE

Identificat en un aeroport holandès

Tot i que els agents catalans es mantenien en alerta, no ha estat fins ara que s'ha pogut avançar en el cas. La policia holandesa va alertar als mossos que Palomino havia estat identificat en un control de l'aeroport de Shiphol, on van veure que constava com a desaparegut. Tot i això, els agents holandesos no el van poder detenir perquè no constava una ordre de recerca i captura contra ell.

 

Actualment, un jutjat de Figueres ha dictat una ordre internacional contra ell i la seva germana per estafa i desordres públics. Es confirmaria d'aquesta manera la hipòtesi que tot havia estat un muntatge per cobrar les quatre assegurances de vida que tenia l'acusat en el moment de la seva desaparició.

 

El dia de la desaparició

A finals de 2017, Miguel Palomino es va allotjar amb la seva germana i el seu cunyat en un hotel de Roses. Allà, els dos germans van sortir a la mar amb una llanxa neumàtica que havien comprat dies abans. Pel que fa al cunyat de l'acusat, es va quedar a l'hotel.

 

Va ser la germana de Palomino qui va avisar al 112 alertant que el seu germà s'havia submergit a fer pesca submarina i no havia tornat a la superfície. Segons el testimoni de la dona, el seu germà no tenia gaire experiència en el busseig. A més, el dia dels fets feia mala mar i hi havia tramuntana, pel que la policia i els serveis de rescat van trobar estrany que haguessin decidit sortir a navegar, tot i que van pensar que havia estat un acte d'imprudència.

 

Després de vuit dies de rescat, sense cap rastre del cos, els equips van pensar que el cos acabaria tornant a la costa, arrossegat pels corrents o que algun vaixell el trobaria. Irònicament, se l'ha acabat trobant, viu i en un aeroport holandès.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari