Catalunya Diari

El conductor de Vic pateix problemes psicològics, segons el seu advocat

L’home aportarà tots els informes necessaris per acreditar la seva situació, segons el seu advocat
Imatge del cotxe que ha tombat creus grogues a Vic.
Imatge del cotxe que ha tombat creus grogues a Vic. | CatalunyaDiari.cat

«Estava enfonsat. No sap explicar què ha passat». Aquestes han estat les paraules de l’advocat de l’home que ahir va envestir diverses creus situades a la plaça Major de Vic i col·locades per reclamar la llibertat dels polítics catalans empresonats. L’advocat Víctor Martorell, així mateix, ha negat que el seu client tingués una motivació ideològica i assegura que es troba en tractament psicològic.

 

Les directrius de Martorell, doncs, s’han basat en dos punts claus: que el conductor no va tenir cap motivació incentivada per l’odi a l’hora de tombar centenars de creus al centre de Vic i que va tenir un «impuls irresistible» que el va acabar portant a dur a terme la temerària acció.

 

L’home, en tractament psicològic i sense motivació política

Aquesta és l'apel·lació de l’advocat. Segons Martorell, aquest va tenir un impuls que va acabar provocant l’acció però alhora rebutja «rotundament» que aquest pogués haver tingut una motivació política.

 

 

Ara, doncs, lletrat i encausat estan pendents que el jutjat el citi a declarar una vegada es tanqui l'atestat policial. L’advocat, d’altra banda, ha relatat que l’home està disposat a declarar i a aportar tots els informes mèdics necessaris per acreditar la seva situació.  

 

«Si l’estat desapareix, alguns fan justícia pel seu compte»

Han estat les declaracions del líder de Ciutadans, Albert Rivera, sobre la polèmica del passat diumenge a Vic. El president de Ciutadans, doncs, ha al·legat que si l’estat «desapareix» de Catalunya alguns «fan justícia pel seu compte». Rivera, de fet, ha culpat Pedro Sánchez perquè, segons ell, el president espanyol «és el responsable de tot el que passi a Catalunya, i també d’aquestes situacions desagradables».

 

D'altra banda, Xavier García Albiol també s'ha referit avui a la polèmica assegurant: «Sense compartir-ho, puc arribar a entendre-ho. No ho comparteixo però sí que puc entendre que la gent estigui farta», ha afirmat.

 

 Comentaris

envia el comentari