Catalunya Diari

Surt en llibertat el pare de la Nadia després de passar a presó mitja condemna

Fernando Blanco porta dos anys i mig en presó preventiva i va ser condemnat a cinc

El pare de Nadia Nerea surt del Centre Penitenciari de Ponent
El pare de Nadia Nerea surt del Centre Penitenciari de Ponent | LleidaDiari.cat

El pare de la Nadia Nerea ha sortit quan faltaven deu minuts per dos quarts de dues del migdia del Centre Penitenciari de Ponent. L'Audiència de Lleida ha ordenat aquest dimarts la seva llibertat després de passar empresonat mitja condemna perquè aquesta encara no és ferma. Fernando Blanco va ser condemnat a cinc anys de presó per aprofitar-se de la malaltia de la seva filla Nadia per enriquir-se amb les donacions rebudes per a tractaments que no es portaven a terme.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat repetir de forma parcial la redacció d'aquesta sentència, que encara no és ferma. El Codi Penal estableix que una persona no pot estar en presó preventiva més de la meitat del temps de la condemna que se li ha imposat quan aquesta no és definitiva.

Funcionaris judicials han lliurat el manament judicial

Funcionaris judicials han lliurat el manament judicial on s'ordenava la posada en llibertat provisional de Fernando Blanco a dos quarts d'onze del matí. Blanco, però, no ha abandonat la presó fins a les 13.20h, quan el seu advocat l'ha passat a recollir. A la sortida, Blanco no ha volgut fer declaracions i el seu advocat tampoc ha volgut aturar-se a respondre les preguntes dels periodistes. 

Després, però, ja des del cotxe, el lletrat, David Peña, s'ha limitat a dir que el seu client ha estat trenta mesos «segrestat» i que una de les primeres coses que farà Blanco serà anar a veure la seva filla. Peña també ha assegurat que recorreran la sentència al Suprem. El recurs es pot presentar fins dilluns. L'Audiència de Lleida, a més d'ordenar la llibertat provisional de Blanco, també ha establert la retirada del seu passaport i la prohibició d'abandonar l'Estat. A més, s'haurà de presentar al jutjat cada quinze dies, 1 i 15 de cada mes.

El pare de Nadia Nerea surt del Centre Penitenciari de Ponent
El pare de Nadia Nerea surt del Centre Penitenciari de Ponent | LleidaDiari.cat

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari