Catalunya Diari

La tancada de Hasél genera diversos desperfectes dins la UdL

El rector de la universitat ha anunciat que denunciaran els danys

Imatge d'unes escales del rectorat amb taules i cadires
La UdL denunciarà els desperfectes | LleidaDiari.cat

No ha estat un matí de dimarts fàcil a Lleida. Després de diverses hores de tancament a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL), els Mossos d'Esquadra entraven a primera hora d'aquest dimarts al matí al recinte, per tal de procedir amb la detenció del raper lleidatà Pablo Hasél.

Una vegada detingut, els membres de la plataforma que donaven suport a l'artista també hi han hagut d'abandonar la UdL, això no obstant, deixant darrere un panorama de desperfectes. Tal com es poden veure a les imatges que ja corren per les xarxes socials, les persones que han estat tancades a la UdL han trencat vidres, han utilitzat extintors, han tret totes les mànegues d'incendis, han utilitzat bancs i taules com a barricades als accessos, entre altres.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Presentaran una denúncia pels fets ocorreguts 

Davant aquesta situació, el rector de la UdL, Jaume Puy, ha anunciat que presentaran una denúncia pels fets ocorreguts i per a poder recuperar com més aviat millor l'activitat normal de la facultat. En aquest sentit, el mateix rector ha assegurat aquest migdia als mitjans de comunicació no poder entendre aquesta forma de reivindicar uns drets.

De fet, Puy ha destacat que, en un primer, es va intentar comptabilitzar la protesta de Hasél amb l'activitat acadèmica, fet que no va ser possible i que el rector «lamenta profundament». Ara toca endreçar tots els desperfectes i poder reprendre l'activitat dels alumnes que, fins a nou avís, s'ha passat al format virtual.

Imatge de l'interior de la UdL amb els desperfectes ocasionats
El rector de la UdL denúncia els fets ocorreguts | LleidaDiari.cat


Comentaris

envia el comentari