Catalunya Diari

Tancada una carretera lleidatana per amenaça terrorista

El tancament es mantindrà fins a nova ordre

Imatge d'arxiu un cotxe de la policia
Fonts institucionals espanyoles puntualitzen que aquestes operacions formen part dels controls rutinaris que s'apliquen a França | Pixabay

França va tancar aquest dimecres a les 20.00 hores la frontera am Espanya situada al pas d'Eth Portilhon a l'N-141, a Bossòst (Aran), per amenaça terrorista, segons avança el diari Segre. Així ho va comunicar la Prefactura de l'Haute Garonne, la delegació del govern francès en aquesta regió, mitjançant el prefecte Étienne Guyot.

La decisió es va prendre el dia 5 de gener atenent les recomanacions del president de la República Francesa, Emmanuel Macron, tenint en compte l'evolució de l'amenaça terrorista. Tal com assenyalen les institucions franceses en un comunicat, el tancament es mantindrà fins a nova ordre. D'altra banda, l'alcalde de Bossòst, Amador Marquès, ha corroborat la decisió del tancament de la frontera.

Segons s'assenyala en el text, els vehicles es poden desviar per la frontera de Pònt de Rei, a l'N-320, a Les, on hi ha controls exhaustius de pas. També s'estan extremant els controls al pas de Pertús i la frontera amb Itàlia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Amenaça terrorista

Tal com indica el citat mitjà, hi ha una amenaça terrorista real, no tant a l'interior de França sinó de cèl·lules terroristes foranes, procedents d'Espanya, on hi ha més mobilitat tot i la pandèmia. Per aquest motiu, s'ha decidit tancar totalment el pas d'Erth Portilhon per reforçar els controls en ciutats properes com Sent Gaudenç, Tolosa o Baiona. La mesura té com a objectin concentrar els efectius i tenir un nombre més gran, una mesura habitual a l'estat francès.

Malgrat tot, fonts institucionals espanyoles puntualitzen que aquestes operacions formen part dels controls rutinaris que s'apliquen a França. A més, recorden que mentre que Espanya es troba en el nivell 4 d'alerta terrorista, el país fronterer es troba en risc extrem atès l'alt índex d'atemptats que hi ha hagut en els darrers anys.

Finalment, la síndica d'Aran, Maria Vergés, assegura no tenir cap mena de comunicació sobre el tancament de la frontera encara que espera rebre algun comunicat durant la jornada d'aquest dijous. Assenyala que és una informació que es transmet entre administracions de cada estat i no al Conselh Generau.


Comentaris

envia el comentari