Catalunya Diari

Tanquen una empresa al Baix Segre per tenir treballant a persones positives en Covid

Davant la gravetat d’aquests fets i per la manca de col·laboració per part de l’empresa, Salut Pública ha emès una resolució suspenent la seva activitat

Imatge d'un sanitari fent una PCR en València
Salut Pública suspèn l'activitat d'una empresa al Baix Segre al detectar que hi treballaven persones amb PCR positiva | EP

El Departament de Salut ha decidit suspendre l'activitat a les instal·lacions d'una empresa després de constatar a través de la Inspecció de Treball que 19 persones que havien donat positiu per Covid continuaven treballant tot i conèixer el resultat del PCR.

En el marc dels controls de cribratge i de comprovació de mesures Covid que realitza el Servei de Vigilància Epidemiològica a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran per trencar cadenes de transmissió es va visitar una empresa del Baix Segre. Després d'una primera visita a aquesta empresa es va acordar realitzar proves PCR a tots els seus treballadors. Per aquest motiu, el passat 23 de juliol un equip del Servei d'Emergències Mèdiques s'hi va traslladar per realitzar proves PCR als treballadors.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els administradors es van oposar a fer les proves

Tot i que l'empresa ja estava notificada prèviament, els administradors es van oposar a fer les proves. Finalment, però va accedir al fet que els treballadors que ho volguessin es fessin la prova. En total es van poder fer proves a 90 persones (hi ha 190 treballadors), de les quals un 42% van resultar positives i es van tramitar les corresponents baixes laborals.

El dia 29 de juliol es va enviar un nou requeriment a l'empresa per completar el cribratge a tots els treballadors, el dia 31 de juliol. Això no obstant, davant la sospita que hi hagués treballant alguna persona amb Covid positiu, el dia 30 de juliol conjuntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es realitza una inspecció per constatar si es prenen les mesures de seguretat laboral corresponents i no hi ha cap irregularitat. Durant la inspecció es constata que 19 persones amb PCR positiva continuaven treballant. Davant la gravetat d'aquests fets i per la manca de col·laboració per part de l'empresa, Salut Pública ha emès una resolució suspenent la seva activitat.


Comentaris

envia el comentari