Catalunya Diari

La tempesta de divendres a Lleida deixa 40 arbres caiguts i una desena de cotxes malmesos

La Guàrdia Urbana va atendre 50 trucades de veïns

Imatge de dos arbres arrencats per la forta tempesta que va viure divendres Lleida, el dia 28 d'agost de 2020.
Imatge de dos arbres arrencats per la forta tempesta que va viure divendres Lleida. | LleidaDiari.cat

La tempesta que va afectar Lleida aquest divendres al vespre ha deixat 40 arbres caiguts sencers, alguns d'ells de grans dimensions, i molts exemplars han perdut branques de gran densitat. També s'han registrat despreniments i caiguda d'objectes en algunes façanes, així com danys en deu vehicles, mentre que al Pavelló Onze de Setembre es van desprendre diverses planxes metàl·liques que els Bombers ja han retirat.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Durant l'episodi de pluges, la Guàrdia Urbana va atendre 50 trucades de veïns que informaven de les diferents incidències provocades per la intensitat de l'aigua i el vent. La Paeria ha explicat que els arbres malmesos «es tindran en compte» en la plantació que es farà a l'hivern.
 
 
Els serveis de jardineria i neteja de l'Ajuntament de Lleida treballen des de divendres al vespre per recollir les branques trencades i retirar els prop de 40 arbres que han caigut per la tempesta que va escombrar la ciutat.
 
Arran de l'aiguat, la Guàrdia Urbana de Lleida va atendre 50 trucades de veïns informant de diferents incidències provocades per la tempesta, que va provocar afectacions al trànsit per acumulació d'aigua. Així mateix, aquest dissabte agents del cos han inspeccionat els desperfectes a la via pública.
 
 
Imatge d'un arbre arrencat per la tempesta de divendres a Lleida, el dia 28 d'agost de 2020.
L'afectació de la tempesta s'ha notat en diferents carrers i places de la ciutat. | LleidaDiari.cat

 
El tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha agraït la col·laboració i sensibilitat ciutadana en la informació de diferents arbres caiguts i malmesos i altres incidències ha explicat que «totes les pèrdues que ha provocat la forta tempesta d'aquest divendres es tindran en compte en la plantació que es durà a terme durant l'hivern».
 
 

Desenes d'incidències per la tempesta

El telèfon 112 va rebret, fins a les nou de la nit de divendres, un total de 84 trucades per un total de 48 incidències relacionades amb les intenses pluges que es van registrar aquest divendres al vespre. El temporal es va concentrar en dues zones, el Segrià i el Ripollès. Per municipis, els avisos es van registrar principalment a la ciutat de Lleida (29), Ribes de Freser (23) i Ripoll (21). En la majoria de casos, es tractava de baixos inundats i arbres caiguts.

D'altra banda, Protecció Civil va informar que el cabal del riu Ter havia superat, en molt poca estona, el llindar d'alerta, situat en els 130 metres cúbics per segon. A l'estació de Ripoll el cabal era de 138 metres cúbics per segon.


Comentaris

envia el comentari