Catalunya Diari

Aïllats una cinquantena de temporers a Seròs

Aquestes persones es quedaran confinades a l'allotjament de l'empresa per la qual treballen a l'espera que se'ls faci la prova

Imatge de temporers al la plaça del Dipòsit, al Centre Històric de Lleida
Imatge d'arxiu de temporers al la plaça del Dipòsit, al Centre Històric de Lleida | LleidaDiari.cat

Una cinquantena de temporers que treballen per una empresa fructícola de Seròs, a la comarca del Segrià, han estat aïllats per haver estat en contacte amb un altre temporer que ha donat positiu de Covid-19. Segons l'alcalde de la localitat, Josep Antoni Romia, el que té el virus no presentava símptomes i ha estat traslladat a Lleida mentre que la resta es quedaran confinats a l'allotjament de l'empresa per la qual treballen a l'espera que se'ls faci la prova, tot i que tampoc mostren símptomes de la malaltia. Romia ha destacat la «ràpida actuació» per part de l'empresa i el Departament de Salut, i confien que no hi hagi cap més cas positiu. Això no obstant, ha alertat que al municipi estan arribant cada cop més temporers sense permís que busquen feina i ha demanat ajuda per poder-hi respondre.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Romia ha explicat que el temporer que ha donat positiu està aïllat des de dimarts i que ha passat la nit a l'alberg municipal que compta amb 60 places per a possibles casos. Aquest dimecres s'ha confirmat que ha donat positiu de Covid-19 tot i que no tenia símptomes i de fet quan se li ha pres la temperatura estava per sota de 37. Posteriorment, seguint el protocol per a la campanya de la fruita se l'ha traslladat a Lleida. L'alcalde també ha assenyalat que els treballadors confinats no tenen cap contacte amb el municipi, ja que treballen en una empresa que es troba als afores, per la qual cosa ha remarcat que la situació es viu amb «normalitat absoluta». Això no obstant, sí que ha volgut posar de manifest que estan arribant molts temporers al poble a la recerca de feina a la fruita però que no tenen permís i per això ha demanat ajuda per fer front a una situació que no tenen mitjans per assumir des del consistori.

Tal com es va saber la setmana passada, a Alcarràs també hi ha temporers aïllats per haver estat en contacte amb positius de Covid-19. L'alcalde de la població, Manel Ezquerra, ha explicat que actualment a l'alberg hi ha 14 persones aïllades i confinades per haver estat en contacte amb 2 positius i que aquesta setmana se n'ha confirmat un tercer. Es tracta de temporers que vivien en tres nuclis familiars de municipi.


Comentaris

envia el comentari