Catalunya Diari

Temporers aïllats a l'alberg d'Alcarràs donen positiu per coronavirus

Complien la quarantena a l'equipament municipal després d'haver estat en contacte amb persones amb la Covid-19

Imatge de l'alberg municipal d'Alcarràs, habilitat per si ha d'acollir temporers
Imatge de l'alberg municipal d'Alcarràs, habilitat per si ha d'acollir temporers. | LleidaDiari.cat

Cinc de les catorze persones que des de fa dies es trobaven confinades a l'alberg municipal d'Alcarràs, a la comarca del Segrià, per haver estat en contacte amb temporers amb coronavirus han donat positiu als tests PCR que se'ls han efectuat, segons ha informat aquest dijous l'ajuntament de la localitat. Està previst que siguin traslladades en les pròximes hores a l'equipament habilitat per Salut per aïllar nous infectats sense xarxa familiar d'arreu de la demarcació de Lleida.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Un cop es porti a terme el trasllat, quedaran a l'alberg d'Alcarràs nou persones, les quals hauran de mantenir la preceptiva quarantena per haver estat en contacte directe amb persones infectades amb la covid-19, segons han explicat des del consistori.
 
 

Temporers confinats sense menjar

Cal recordar que a mitjans de juny, l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià, en col·laboració amb el Banc dels Aliments de Lleida, va portar 320 bosses d'aliments a l'alberg de Seròs per tal que els 40 temporers que estaven aïllats preventivament a l'allotjament -després que un company de feina donés positiu en Covid-19- poguessin passar més d'una setmana de confinament. Aquests ajuts d'urgència consten bàsicament d'aliments de primera necessitat, però també d'alguns productes d'higiene. El vicepresident del Consell, Toni Bosch, ha denunciat que els temporers «han estat dos dies sense menjar perquè l'ETT Noawork, que els va contractar, no els ha donat cobertura alimentària durant l'aïllament, com sí que fan la resta d'empreses del sector de la fruita». En aquest sentit, en tenir coneixement de la situació, treballadors de l'ens comarcal van fer una primera entrega de 40 bosses d'aliments i productes de primera necessitat als temporers i la resta s'han portat aquest dijous.

D'altra banda, també a mitjans de juny, el Consell del Segrià va reforçar el personal que es dedica al control i seguiment de la campanya de la fruita als diferents municipis de la comarca, així com a l'atenció social de les persones nouvingudes que ho necessiten. A més de les dues tècniques de l'àrea d'immigració i nova ciutadania, a l'equip de treball s'hi van sumar dilluns dues treballadores socials i una psicòloga, gràcies a un programa del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). També s'han incorporat altres treballadors de l'àrea social en diversos ajuntaments del Segrià.


Comentaris

envia el comentari