Catalunya Diari

Un terrorista que no està ni detingut ni mort va ser al xalet d'Alcanar

Mohamed Houli, un dels ferits en l'explosió, ho va explicar a la policia un més després dels atemptats quan estava a la presó

Imatge de l'exterior del xalet d'Alcanar, la nit de l'explosió.
Imatge de l'exterior del xalet d'Alcanar, la nit de l'explosió. | TarragonaDigital

Mohamed Houli, un dels gihadistes que va resultar ferit al xalet d'Alcanar on els terroristes de Barcelona i Cambrils preparaven presumptament explosius i que va volar pels aires la nit del 16 d'agost, va implicar en la cèl·lula terrorista un jove que no és cap dels detinguts ni dels que van morir en els atacs. Aconsellat pels seus pares, Houli, des de la presó on està ingressat d'ençà que va sortir de l'hospital després de l'explosió, a Valdemoro, va fer una confessió ampliatòria explicant detalls de l'atemptat.

En una declaració amb investigadors de la policia, i tal com recull el sumari del cas, Mohamed Houli assenyala que el dia que va anar a vendre or robat amb Youssef Allaa —que va morir en l'explosió d'Alcanar— per finançar els atacs terroristes, un dia abans de l'explosió, va veure «un noi jove» que anava direcció al xalet i que no és cap dels que ell coneixia; cap dels detinguts o cap dels morts.

«Vaig mirar pel retrovisor i vaig veure que l'imam —Abdelbaki Es Satty, mort igualment en explotar el material explosiu al xalet i presumpte autor intel·lectual dels atacs- havia sortit del xalet i que es trobava amb aquest noi», del que va afegir que era prim, portava una samarreta del Barça i xancletes i tindria uns vint-i-pocs anys, una altura d'1,78 metres i el cabell rapat pels costats i aixecat pel centre.

«És dels nostres», va dir Allaa

«I jo li vaig dir al Youssef: 'Mira aquest noi, s'ha parat a parlar amb l'imam', i em va contestar: 'Sí, aquest noi és un dels nostres, però les coses a poc a poc'». Quan després d'haver venut or van tornar al xalet, i segons va explicar als policies, aquest jove ja no era al xalet d'Alcanar. Segons la declaració que els investigadors van entregar al jutge Fernando Andreu que des de l'Audiència Nacional investiga els atemptats, hi ha una persona més implicada en els atemptats i que no és cap dels que fins ara s'havien conegut, si es dóna veracitat al relat de Mohamed Houli.

A aquest misteriós home vestit amb la samarreta del Barça cal sumar-hi l'home d'uns 40 anys que va ser vist el matí dels atemptats, quan ja se sabia que havia volat pels aires el xalet d'Alcanar a Ripoll amb dos dels terroristes: Younes Abouyaaqoub, el conductor de la Rambla, i Mohamed Hichamy, abatut pels Mossos a Cambrils.


Comentaris

envia el comentari