Catalunya Diari

S'ensorra la teulada del pavelló del col·legi Mirasan de Lleida

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest dissabte al matí en el sinistre

Imatge de la coberta ensorrada del col·legi Mirasan de Lleida, el dia 16 de maig de 2020.
La Guàrdia Urbana ha precintat la zona per precaució. | LleidaDiari.cat

Part de la teulada del pavelló del col·legi Miransan de Lleidas'ha ensorrat aquest dissabte al matí per acumulació d'aigua, segons han indicat fonts dels Bombers de la Generalitat. En concret, s'ha esfondrat l'estructura metàl·lica que cobreix el pavelló de la piscina, mentre les aules no han resultat afectades. Afortunadament, cap persona ha resultat ferida. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Imatge de la teulada ensorrada del pavelló del col·legi Mirasan de Lleida, el dia 16 de maig de 2020.
Els danys afecten un 70% de la coberta. | LleidaDiari.cat

Els Bombers han rebut l'avís a les 7.30 hores d'aquest dissabte i fins al centre s'hi han desplaçat tres dotacions del cos, a més de la Guàrdia Urbana. També s'ha avisat a l'arquitecte municipal que ara és el responsable de revisar l'estat de l'estructura de l'edifici.

L’esfondrament de la teulada del pavelló del col·legi Mirasan de Lleida ha afectat un 70 per cent de la coberta, per la qual cosa els Bombers i la Guàrdia Urbana han precintat l’accés a la instal·lació, fins que no es realitzin les tasques d’arranjament, que el centre concertat té previst iniciar al més aviat possible per poder-lo utilitzar el pròxim curs.

Imatge de la coberta del col·legi Mirasan que s'ha ensorrat per acumulació d'aigua, el dia 16 de maig de 2020.La coberta del col·legi Mirasan s'ha ensorrat per acumulació d'aigua. | @bomberscat

 

Revisió i tasques de manteniment dels col·legis públics

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Lleida, Sandra Castro, ha demanat a la Generalitat autorització per poder accedir a tots els centres públics d’ensenyament infantil i primari de la ciutat per realitzar el manteniment dels edificis. Castro ho ha anunciat després de visitar a primera hora el Col·legi Mirasan. La regidora ha explicat que el Procicat (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) no ha autoritzat fins fa tres setmanes l’accés als recintes educatius. Ha estat a partir d’aquest moment que l’Ajuntament ha pogut demanar permís per a realitzar tasques puntuals de manteniment, que ara es generalitzaran a tots els centres públics.

Aquest fet, així com que els centres romanen tancats des de fa més de dos mesos i la possibilitat que ja no tornin a obrir-se aquest curs preocupen la Regidoria davant el deteriorament que puguin haver patit. L'alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, s’ha posat en contacte amb els responsables de la Conselleria, per tal d’agilitzar els tràmits que ara ha iniciat la Regidoria d’Educació davant els serveis territorials de Lleida. La regidora Sandra Castro ha manifestat a la direcció del centre el suport de l’Ajuntament i la disposició a col·laborar en aquells assumptes que pugui ser competent.    

Imatge dels Bombers treballant en la coberta ensorrada del col·legi Mirasan de Lleida. | @bomberscat


Comentaris

envia el comentari