Catalunya Diari

Torrebesses mostrarà en 3D el procés de construcció dels aljubs i cabanes de pedra seca

Amb motiu de la Setmana de la Pedra Seca del 23 al 29 de novembre, la localitat acull diverses activitats

Imatge del Centre d'Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses
Torrebesses mostrarà en 3D el procés de construcció dels aljubs i cabanes de pedra seca | LleidaDiari.cat

La Setmana de la Pedra Seca se celebra entre el 23 i el 29 de novembre amb activitats arreu de Catalunya, algunes d'elles a Torrebesses de la mà del Centre d'Interpretació de la Pedra Seca. La primera tindrà lloc el 26 de novembre a les 18h. Cristina Vilà, consultora de turisme sostenible, oferirà una conferència en línia sobre el turisme lligat a la preservació del patrimoni natural amb la pedra seca com a protagonista.

Per altra banda, el dia 28 de novembre a les 17h el Centre d'Interpretació de la Pedra Seca acollirà la presentació del vídeo en 3D 'Com es construïen els aljubs i les cabanes de pedra seca'. Torrebesses compta ara mateix amb sis rutes per descobrir les construccions de pedra seca, s'han elaborat mapes per seguir-les i es farà una ruta d'inauguració quan les restriccions marcades per les autoritats sanitàries ho permetin. Aquesta activitat estava prevista pel 29 de novembre però ha quedat ajornada degut a la normativa que impedeix sortir del terme municipal.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Torrebesses vol potenciar la seva aposta per donar valor i difondre el patrimoni

Amb la posada en marxa d'aquestes rutes senyalitzades, Torrebesses vol potenciar la seva aposta per donar valor i difondre el patrimoni al voltant de les construccions de pedra Seca. Actualment al municipi se'n tenen catalogades un total de 300. Les inscripcions per les activitats poden fer-se a través del web: www.turismetorrebesses.com; mitjançant WhatsApp al 646 322 000, o bé, per correu electrònic a [email protected]

La Setmana de la Pedra Seca a Catalunya està organitzada per l'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) a través de COL·LABORAxPAISATGE. El projecte compta amb la col·laboració de l'Associació per la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional i la participació del Consorci Leader Desenvolupament Rural del Camp, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, l'Associació Leader de Ponent, el Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d'Ebre – Terra Alta i l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.


Comentaris

envia el comentari